Кампания за разумно придвижване

0
 

Сподели

Shares

Информационната кампания на „Европейска седмица на мобилността” е част от тазгодишното издание на фестивала за градска култура „София диша”.

Посланието на кампанията е за разумно придвижване в града – с велосипед, пеша, градски или споделен транспорт, което е най-прекия път към по-чист въздух в града, по-здрави хора и по-силна икономика.

Европейска седмица на мобилността
Снимка: Европейска седмица на мобилността

На 21-ви и 28-и август в зона „Спорт” на фестивала „София диша” посетителите ще могат да се снимат като част от символите на кампанията – атрактивни човечета, които използват разумни начини за придвижване в градска среда. Снимките ще бъдат правени от фотограф, а след това ще бъдат качени на фейсбук страницата на кампанията, откъдето ще могат да бъдат споделяни и разпространявани по-лесно от всички.

Минувачите също ще могат да си вземат стикери с човечетата на кампанията и ще получат безплатен брой на изданието The Green Sofia Times – вестник за събития и новини, свързани с разумното придвижване.

Фотостената на Европейска седмица на мобилността ще намерите на:

21-и август – ул. „Княз Александър I”, до сградата на БНБ
28-и август – бул. „Александър Стамболийски”

Самата „Европейска седмица на мобилността” е кампания, която ще се проведе в периода от 16-и до 22-ри септември. Целта ѝ е да обърне внимание на предимствата при комбиниране на различни видове придвижване – градски транспорт, велосипед, автомобил, пеша.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.