Дунав Ултра – чудовищното предизвикателство

0
 

Сподели

Shares
Дунав Ултра 3
Снимка: Dunav Ultra

Третото издание на „Дунав Ултра” започва на 20-и август. Тази година броят на смелчаците, които ще се включат в предизвикателството, е по-голям, но по-голямо е и изпитанието, което участниците ще се опитат да преодолеят.

На 20-и август в ранни зори, Борислав Йорданов, Илиян Лазаров, Филип Лхамсурен, Станислав Евгениев и Борис Бегъмов ще стартират от с. Куделин, Видинско, за да достигнат до Дуранкулак само 48 часа по-късно. Разстоянието, което ще „атакуват” петимата атлети е с дължина 682 км и ще бъде изминато с бягане в продължение на 42.195 км и колоездене в останалите.

Тази година цялото изпитание „Дунав Ултра” ще може да бъде проследено директно. Движението на всеки от участниците ще може да се следи в реално време на сайта на кампанията и във фейсбук страницата на събитието чрез специална GPS технология. Освен това целия път на участниците ще бъде споделен с феновете чрез много видеа, снимки и разкази.

Дунав Ултра 3

По петите на петимата участници тази година ще има и снимачен екип, който ще реализира филма “Дунав Ултра – филмът”. Освен завършването на 682 км с бягане и колоездене, Дунав Ултра 3 си поставя за цел и да очертае перспективата за развитие на велотуризъм в страната и в частност да популяризира дунавския регион. Снимачният екип ще има нелеката задача да запечата всички най-интересни, най-забавни, най-трудни или драматични моменти преди и по време на изпитанието.

Дунав Ултра 3
Снимка: Дунав Ултра

Финансирането на филма обаче, зависи изцяло от подкрепата на феновете. За целта, испанската компания и световен лидер по производство на спортни аксесоари Buff създава оригинален продукт с визията на „Дунав Ултра: River Monsters”, продажбите от който отиват за финансиране на филма. Buff, както и магазините, в които можем да намерим продукта – „Стената” и “DragZone”, се отказват напълно от печалбата от продажбите на бъфове, за да подкрепят финансирането на „Дунав Ултра – филмът”. Повече за това, както и как можете да се сдобиете с оригинален Buff, можете да откриете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.