360° уикенд прогноза: 20-21 август

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 20-21 август

Уикендът започва със слаб източен вятър и без валежи в събота сутринта. Около обяд обаче, бързо ще се заоблачи и в Западна България ще има валежи. Максималните температури ще са около 27-30 градуса, но в неделя ще се затопли с още около 2 градуса. Вятърът ще се усили от изток-североизток, а най-значителен ще бъде в Източна и Северна България – до 5-7 м/с при земята. В Източна България също ще има слаби валежи следобед. Най-интензивни, но за сметка на това краткотрайни, ще са валежите в Рила, Пирин и Западна Стара планина. Вятърът в планините ще бъде 6-8 м/с от изток на височина между 1500 – 2000 м.

По Черноморието вятърът ще бъде от североизток – 5-7 м/с, а вълнението ще бъде умерено – 0.8-1.0 м, като най-силно ще бъде в южната част на крайбрежието.

В неделя вятърът ще започне да отслабва и ще бъде от изток-североизток (1-4 м/с). По-ветровито ще бъде в Източна България. Над планините ще остане облачно, но без валежи до 12-13 часа. След това над Рила и Пирин, както и над високите части на Стара планина, ще превали слабо. Следобед ще настъпи значително заоблачаване с купести и купесто-слоести облаци над Северна България. Вечерта валежите ще спират.

По Черноморието вятърът ще остане умерен, но ще се завърта повече от север. Отново най-силен вятър и най-значително вълнение ще има в южната част на крайбрежието, където вятърът ще е от север-североизток – 7-10 м/с и вълнение 0.7-1.0 м.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.