Дизела: Обиколка на Витоша за под 8 часа?

0


Дата на събитието: 28.10.2016

Сподели

Shares

Кирил Николов – Дизела ще се отправи към поредното си предизвикателство. Този път бегачът си поставя за цел да пробяга обиколката на Витоша за по-малко от 8 часа.

След като миналата година Дизела постигна рекордно време в изминаването на маршрута Ком-Емине – 4 дни, 13 часа и 05 минути, през 2016 г. той се впуска в преследване на нова цел.

Кирил Николов-Дизела
Кирил Николов-Дизела. Снимка: Камелия Атанасова

До момента най-бързи в изминаването на 91-километровата обиколка са Моника Филипова при жените – 9:09:51 и Андрей Гридин при мъжете – 8:06:28.

Рекордите на Моника Филипова и Андрей Гридин са поставени по време на състезанието „Витоша 100”. Дизела ще бяга също по маршрута на състезанието, но ще се опита да направи постижението си на 28-и октомври: „Заради състезания или лагери, досега никога не съм имал възможност да участвам на “Витоша 100”. Но винаги съм вярвал, че човек не трябва да чака възможностите, а да си ги създава сам. Затова тази година, ще мина същото трасе, със същите подкрепителни пунктове и ще се опитам да го направя с рекордно време.“

Дизела, 72 дни около Витоша

Проектът на Кирил Николов носи наименованието „Витоша 72”. Цели 72 дни преди старта на обиколката, феновете на Дизела и любителите на бягането ще могат да наблюдават целия процес по подготовката на атлета с помощта на безплатна онлайн платформа. Програма, тренировки, хранителен режим, избор на екипировка ще може да бъде проследено ежедневно тук.

Кирил Николов ще стартира обиколката на Витоша на 28.10 в 12:00 часа.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.