Трейл рънинг приключение в облацитеДата на събитието: 03.09.2016
0

Сподели

0Shares
0 0

Готови ли сте за истинско планинско предизвикателство? Уникалното състезание по трейл бягане – Adventure Sky Run, се задава в началото на септември.

На 3-ти септември атлети от цялата страна и чужбина ще се включат в най-високо провеждания маратон на Балканския полуостров, който ще предизвика издръжливостта и физическите им умения, но освен това ще постави на изпитание психиката и силата на духа им.

Adventure Sky Run – Timeline | Facebook

Adventure Sky Run е уникална по рода си надпревара за България, чиито старт и финал са разположени на две различни места. Атлетите ще стартират бяганията си от Боровец, а приключението им из планината ще завърши на Кирилова поляна, над Рилския манастир.

Освен това, състезанието ще предизвика едни от най-добрите родни бегачи да изминат маршрут с дължина 47 км, от който само 15 км са в ниската част на планината, а през останалите 32 км трасето се изкачва над 2000 метра надморска височина. Максималният наклон при изкачване е 43.17°, а този при спускане е 45.15°.

Adventure Sky Run
Снимка: Adventure Sky Run, @adventureskyrun

Предизвикателствата на трасето обаче, не се изчерпват с това: то ще отведе бегачите до най-високия връх на България и Балканския полуостров – Мусала (2925 м), и ще премине още:

– пoкрай 10 върха;
– покрай 30 езера;
– покрай 7 циркуса;

Най-високият маратон на Балканите – Adventure Sky Run, ще бъде проследен директно в реално време с Live Tracking. Трасето му е част от Европейски маршрут Е4, а участието в него носи една точка за ITRA (International Trail Running Association).

Adventure Sky Run се организира от Adventure Shop и Free Mountain Association.

Adventure Sky Run
Снимка: Adventure Sky Run, @adventureskyrun

Adventure Shop e най-големият специализиран магазин с повече от 20 години опит в планинската екипировка и представител на най-прогресивните алпийски марки. Adventure Shop има опит като съорганизатор на най-успешните зимни ски ралита.

Free Mountain Association имат повече от 20 години опит като професионални планински водачи и са членове на UIMLA. Съорганизатори на най-успешните зимни ски ралита.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.