Как е в байк парк „Рилски езера“

0
 

Сподели

Shares

На 6-и август официално беше открит новият байк парк, който се намира под Седемте рилси езера и носи името Чемпиънс байк парк „Рилски езера“.

Колоездачи от цялата страна се събраха, за да изпробват възможностите на новите трасета и да покарат сред природата на Рила планина. Засега в парка са изградени две трасета – едно за дисциплината спускане и едно туристическо, подходящо за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

Ние от 360mag потърсихме за коментар Теодор Мавродиев, за да ни разкаже какви са впечатленията от парка от първо лице.

Теодор Мавродиев, VIVO
Теодор Мавродиев, VIVO. Фотограф: Георги Даскалов, bikeporn

Какви трасета са включени в байк парка и кои от тях успя да караш?
Трасетата са две по трудност. Едното е за по-леки карания, а другото е по-сериозно. Когато отидох, трасетата бяха още девствени и никой не беше карал по тях. В събота покарах, но не се изкефих толкова, колкото в неделния ден – тогава трасетата се бяха променили изцяло. Бяха излезли корени, камъни и всичко беше станало на brakebump-ове – неравности, дупки.

Как ти се сториха?
Лично аз не изпитах трудност да мина по трасетата. Не са опасни, скоковете са изчислени и за можещи, и за не толкова можещи. Като цяло, всичко е изпипано и много се изкефих на нещата, направени от Champions Factory.

Имаше ли някакви проблеми или нередности по трасетата?
За мен единствения проблем, ако мога изобщо да го нарека така, е липсата на толкова големи скокове. Обичам да летя. Но вярвам, че момчетата ще се постараят и новото трасе ще има по-големи елементи.

Има ли нещо, което може да се надгради?
Винаги всичко може да се направи по-голямо. Трасето в момента се кара и ще стане истинско трасе именно чрез карането.

Кое ти хареса в парка?
Хареса ми това, че има доста хора, които отиват до езерата. Харесва ми, че е спокойно и приятно. Трасетата са хубави, хората са добронамерени към нас – колоездачите, и ни се радват, някои дори ни снимаха и поздравяваха на лифта.

#SevenRilaLakes open DH track. :) – Теодор Мавродиев | Facebook

Трасета, част от байк парк „Рилски езера” ще продължават да се изграждат, а скоро посетителите ще имат възможността да се радват на много възможности за колоездене сред природата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.