85 години качество

0
 

Сподели

Shares

От 85 години La Sportiva създават технически аутдор продукти, с които да се насладим на изследването на природата и продължават да гледат напред към следващите осем десетилетия спорт и забавление на открито.

La Sportiva
Снимка: lasportivaofficial

La Sportiva създава обувки за планина, трекинг, трейл бягане, катерене – всичките произведени в малък планински град в Доломитите и изработени ръчно от хора, които живеят със и близо до планините. Дизайнът на продуктите е продиктуван от дългогодишния опит, предаван от поколение на поколение в семейството на марката и свежите идеи, които се зараждат при постоянния досег с природата.

La Sportiva Raptor

Ultra Raptor от La Sportiva е мъжка обувка за трайл бягане или продължителни преходи. Тя е създадена, за да предлага стабилна поддръжка и много добро сцепление за бързи преходи по трудни терени.

Обувките са изработени с широка подметка, която е предпоставка за много добра стабилност. Освен това обаче, подметката е изработена със системата Impact Brake System™, която редуцира силата на ударите и предпазва стъпалата от нараняване. Подметката е създадена така, че да осигурява още по-добро сцепление при спускане, а с помощта на гумен предпазител защитава и пръстите на крака.

La Sportiva Raptor

Ultra Raptor са произведени с горна част от дишаща мрежа с микрофибърни елементи и изкуствена кожа. Освен с много добра проветривост, горната част на обувките е изработена и така, че да бъде много лека. Мрежата пък, поглъща влагата и запазва крака сух дори в по-проблемните зони като пръстите и при езика на обувките.

Междинната подметка на обувките е EVA и осигурява абсорбиране на натиска и висока степен на омекотяване. Тя е изключително еластична и по-широка при пръстите, отколкото при петата, което осигурява много добро прилягане към стъпалото.

Основни характеристики на La Sportiva Ultra Raptor:

– Най-подходящи за: трейл бягане;
– Височина: до глезена;
– Платформа EVA;
– Вътрешна част: mрежа с “Easy-in” PU кожени вложки за максимално удобство и стабилност на петата;
– Тегло: 700 гр. (размер 42);

La Sportiva

Ако пък не знаете накъде точно ще ви отведе следващата планинска пътека и се нуждаете от обувка, която да бъде подходяща за различни типове терени, то Primer Low Gtx е един от най-подходящите избори.

Горната част на обувките е направена от дишаща и издръжлива мрежа с технологията Nano-Cell™. Мрежестата материя обвива крака за идеално прилягане и в същото време позволява максимално висока дишаемост. Освен това обувките са оборудвани с мембрана Gore-Tex, която без проблем запазва стъпалата сухи и проветрени.

Стабилността и подкрепата на стъпалото са осигурени от междинната подметка EVA, a за перфектното сцепление дори при неравни терени се грижи подметката Vibram Nano с технологията Impact Brake System™, която предпазва стъпалото от удари и ни позволява да се изкачваме и слизаме уверено и достатъчно стабилно благодарение на специалния грайфер.

Основни характеристики:

– Най-подходящи за: туризъм и трекинг;
– STB ™ технология за стабилизиране на стъпалото чрез обвиване на ходилото;
– Платформа EVA;
– Gore-Tex мембрана;
– Тегло: ~375 грама;

La Sportiva Boulder

Boulder X Mid пък, са идеален избор за по-трудни преходи, когато се нуждаем от лека, но водоустойчива и стабилна обувка, която да служи като упора за стъпалото.

Обувките са оборудвани с мембрана Gore-Tex, която се грижи за това в обувките да не прониква вода, но в същото време запазва дишаемостта на крака. Дори в лоши метеорологични условия, Boulder X Mid ще ни преведат през терена и ще ни предложат сигурност и много добро сцепление благодарение на „слепващата” със земята подметка Vibram® X-Traction™.

Горната част на обувките е изработена от дишащ набук, който освен това е устойчив на удари, одрасквания и „срещи” с остри повърхности. Връзките са поставени по патентованата система Mythos, която осигурява еднакво прилягане на обувката по цялата дължина на крака за максимален комфорт.

Отвътре обувките са снабдени с 2-милиметрова стелка EVA, която омекотява и дава допълнителна защита на стъпалото при преминаване през неравен терен и препятствия.

Основни характеристики:

– Мембрана Gore-Tex;
– Завързване на връзките със системата Mythos;
– Подметка Vibram® X-Traction™;
– Стелка EVA;
– Тегло: 508 грама;

Обувките на La Sportiva както и още много стоки за спорт, туризъм и почивка сред природата можем да открием в магазините на Sport Depot и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.