Различният поглед

1


Дата на събитието: 18.09.2010

Сподели

Shares

Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед” е арт организация, обединяваща млади хора и творци в сферата на изкуството на територията на град Стара Загора.

Различният Поглед

На 18.09.2010 г. очаквайте Ежегодния младежки фестивал на изкуствата, който ще се проведе за трета поредна година в града на липите. Концепцията и мотото, под което ще премине фестивала тази година, е фокусирана върху уличното изкуство и култура. Уличното изкуство или така нареченият „street art” е нова форма, която се развива стихийно, защото позволява нещо много нужно на младото поколение – диалог. За целта ще бъдат поканени независими млади автори и творци, които ще допринесат за създаването на креативна и артистична среда на взаимодействие с младежите: интересни арт ателиета, „зелени” презентации, графити, огнено шоу, пърформанси, инсталации, алтернативна музика и още много изненади, които са подготвили организаторите.

Различният Поглед

През деня в импровизираните ателиета всеки ще може да се научи как да рисува върху текстил или стъкло, да свива оригами или как да си изработи сам бижута от моделин и мъниста. Еко и природозащитни изложби и презентации на „За Земята” и „Зелени Балкани”, ще подпомогнат осъществяването на връзката между социалното образование и урбанистичната култура, като елементи от живота на съвременната младеж. Спортните натури ще могат да се заредят с адреналин в специално изградена въжена градина да „поразцъкат” хек и погледат демонстрациите на паркур.

Различният Поглед

Вечерта пред откритата сцена на античната улица ни очаква разнообразна музикална програма. Клуб „Зараза” ще осигури на мястото на събитието 2 микробуса, в които всички желаещи ще могат да изследват своя ХИВ – СПИН статус и веднага след това под звуците на групи като „Оратница”, “Q-Check”, “Млък” и др., да изпратят своето послание с огнени фенери в небесата.
След полунощ музикалната програма ще продължи в два от старозагорските клубове с електронна музика, хип-хоп и хард кор в лицето на авангардни български изпълнители.

Пълната програма ще намерите в началото на месец септември на сайта на сдружението www.razlichniatpogled.org Всички събития от фестивала са напълно безплатни и организирани на доброволни начала.

Дата: 18.09.2010 г. Място: гр. Стара Загора, Централни градски разкопки.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.