Новите олимпийци: скейт, катерене и сърф

0
 

Сподели

Shares
визия: business.transworld.net
визия: business.transworld.net

Международният Олимпийски комитет взе историческо решение на срещата си в Рио де Жанейро, като гласува в програмата на Олимпийските игри в Токио 2020 да бъдат включени пет нови спорта, включително скейт, спортно катерене и сърф.

Решението е взето вследствие на желанието Олимпийските игри да станат по-близки до младите хора и да отговорят на все по-засилващата се тенденция към урбанизация на спортовете.

Tokyo Olympic Games 2020

“Искаме спортът да стигне до младите хора. А с множеството възможности, които те имат, не можем да очакваме, че те ще дойдат при нас. Ние трябва да отидем при тях.”, каза Президентът на Олимпийския Комитет Томас Бах.

В Токио 2020 ще вземат участие 40 сърфиста, 80 скейтбордиста и 60 катерача (по равно мъже и жени). Сърфингът ще се провежда на крайбрежието южно от Токио, след като първоначалната идея да се използва машина за изкуствени вълни беше отхвърлена. В скейтбординга състезанията ще се провеждат на закрито, като ще включват дисциплините парк и стрийт. Катерачите пък ще трябва да събират точки от трите дисциплини – боулдър, трудност и скорост, а накрая медал ще получат натрупалите най-голям актив точки.

Останалите два нови спорта в програмата на Олимийските игри 2020 ще са бейзбол-софтбол и карате.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.