Национален събор „Каяк в бързи води – Струма 2010“

0


Дата на събитието: 04.09.2010

Сподели

Shares

Любители и фенове на каяка от цялата страна ще се съберат да премерят сили и да обменят опит на Втория национален събор „Каяк в бързи води – Струма 2010“.

Българско каяк общество

Събитието ще се проведе от 4 до 6 септември 2010 г. на река Струма, където този спорт може да се практикува целогодишно, а мястото е предпочитано от всеки любител на бързите води. През първия ден каякари от София, Пловдив, Стара Загора, Елхово, Варна и др. ще премерят сили на изграденото слаломно трасе. Инициативата е за насърчаване на начинаещите, а по-напредналите ще покажат умения на прословутия бързей „Каскадата“, който е с най-висока степен на трудност според международната категоризация.

И тази година ще участват състезатели с надуваеми двуместни каяци, които набират популярност през последните години. Тези каяци са по-широки и стабилни и могат да се управляват от хора с по-малко умения. Принципът на управлението им е идентичен с този на едноместните, но в него вземат участие и двамата водачи, което го прави още по-атрактивен. Специално внимание ще бъде отделено и на най-малките ентусиасти, които ще премерят сили заедно със своите родители в дисциплината „Фемили“. Новото тази година ще е отборната надпревара в дисциплината „Паралелен слалом“. Това може би ще е и най-атрактивното състезание по време на събора поради специфичния масов старт на няколко отбора едновременно, като целта е да преминат през всички врати на слаломното трасе.
Вечерта на 4 септември 2010 г. ще има награждаване на победителите и парти на открито.

През втория ден ще стартира „Регата Струма“ по долната отсечка на реката до гр. Кресна. Самият участък е с ниска категория на трудност и ще даде възможност на любопитните и на всички участници да покарат заедно няколко километра.

На третия ден ще има каяк уъркшоп, по време на който ще се проведат различни занимания по интереси – техники, ескимоско обръщане, родео и т.н.

Националният събор се организира от Българското каяк общество, като е подкрепено и от клубовете по рафтинг, както и от общините Кресна и Симитли, на територията на които се намира отсечката.

За повече информация и подробноси, следете: www.whitewater-bg.org

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.