8 място за Дизела в Андора

0
 

Сподели

Shares

На втория старт за Световната купа по скайрънинг, който се проведе на 31 юли в Андора, Кирил Николов-Дизела се представи повече от успешно, като успя да завърши на осмо място. Така след само два проведени старта от Купата, той се изкачва до 12-то място в световната ранглиста по скайрънинг. Класирането за Световната ранглиста се определя от осем старта през годината, като за финалното класиране се взимат четирите най-добри времена на атлетите.

Кирил Николов Дизела в Андора

Стартът в Княжество Андора се характеризираше с изключително технично трасе, с 22 километра дължина, +/- 2280 метра денивилация. Маршрутът преминаваше през най-високия връх на Андора – Comapedrosa, висок 2946 метра.

Първият финиширал беше Том Оуенс с време 2:40:02.22 ч. След него застана испанецът Хасан Чаоу Аит, който избяга трасето за 2:41:30.91 ч. На третото място също се класира испанец – Ариц Егеа с време 2:44:24.72. Времето на Дизела беше 2:47:48.30 ч., на 7:46.08 разлика от Оуенс.

„Изкачването на Comapedrosa беше изключително технично и по стръмен скален склон. Точно когато преминавах най-стръмния участък, стана каменопад. Разминах се на косъм от доста голям камък, а на състезателя пред мен му се наложи да прескочи огромна търкаляща се скала. Мисля, че мога да определя трасето като лудо, и се радвам, че имах късмет.“, сподели Дизела след състезанието.

Кирил Николов Дизела в Андора

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.