Боровец домакин на Националния шампионат по МТБ

4


Дата на събитието: 24.09.2010

Сподели

Shares

От 24 до 26 септември в Боровец ще се проведе Националният шампионат по планинско колоездене в дисциплината спускане. За първи път от 2007 година насам ще короноваме националните шампиони по планинско колоездене в различните класове.

Боровец Байкпарк / фотография: Мартин Раднев / райдър: Тодор Киров

Borovets Mountain Bike Park бе открит едва в началото на лятото, но бързо се превърна в една от най-популярните и предпочитани дестинации за планинско колоездене, и единодушно бе избран за домакин на националния шампионат по маунтин байк. Последното състезание, което излъчи национални шампиони, се проведе през 2007 г. в Сопот. Три години по-късно организаторите твърдо са решили да възродят родната състезателна сцена, да запознаят колкото се може повече хора с планинското колоездене като спорт и да дадат шанс на много млади таланти да развият своя потенциал.

Според тях, както и според всички занимаващи се с този спорт у нас, България притежава едни от най-добрите условия за практикуването на маунтин байк в Европа и е проява на нездрав разум те да не се използват пълноценно. Радостното е, че този сезон Боровец се превърна в една от топ дестинациите на България за планински летни приключения, създавайки първия истински маунтин байк парк в страната. Това лято курортът предлага над 20 км маркирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност, включително и такова за спускане, на което ще се проведе и борбата за националната титла. Borovets Mountain Bike Park обещава много подобрения и разнообразни нови трасета за следващата година, както и различни фестивали и състезания за най-запалените фенове на спорта.

Боровец Байкпарк / фотография: Мартин Раднев / райдър: Тодор Киров

На място вече тече трескава подготовка за състезанието, което ще се проведе на трасе DH 93. Предвиждат се новости, които ще станат известни непосредствено преди състезанието. 10–метрови скокове, множество виражи, корени и други трудности ще бъдат в основата на битката за титлата между най–бързите ни състезатели. Организаторите са включили и отворена категория, в която се очаква да се включат карачи от Румъния, Гърция, Македония и др.

Всички, които искат да заявят своето участие, могат да го направят тук – race2010@borovetsbikepark.com. От този имейл ще им бъде върнат автоматичен отговор с всичко, което е необходимо за участие.

За всички участници хотел „Рила” е приготвил специални пакети за нощувки, които са:
2 нощувки, закуска, паркинг, съхранение за байковете, басейн и такса участие – 90 лв.
3 нощувки, закуска, паркинг, съхранение за байковете, басейн и такса участие – 115 лв.
Таксата без пакет с нощувка е 40 лв. при записване онлайн и 50 лв. при записване на място.

Очакваме ви от 24 до 26 септември в Боровец, за да излъчим новия шампион на България и да разберем кои са най–бързите спускачи в страната, разбира се – и да покараме байкове като за последно този сезон в Borovets Mountain Bike Park!

Сподели

Shares

4 КОМЕНТАРИ

  1. Оф, нямаме нужда от притчи и ПР на трасето.

    Този шампионат се отлага твърде дълго и в крайна сметка се раздели с този по Крос Кънтри. Какъв е този байк парк дето няма трасе за Крос Кънтри?

    Ако ще гледаме по Европа, мероприятието неслучайно се казва National Championships – всички дисциплини на едно място.

  2. Ти ненормален ли си или шосейкаджия? Наясно ли си че си написъл пълна глупост? Как може да кажеш, че няма Крос Кънтри пътеки в една планина, има две трасета за ДХ и всички останали пътеки в района са за Крос Кънтри. Или ти имаш някакви специални желания, като например да ти ги асфалтират?

  3. Шампионата се отлага по съвсем други причини. Парка разполага с много добри трасета за Крос Кънтри, които ти със сигурност не си виждал и не си се интересувал дали съществуват и къде се намират. Причината да няма Крос Кънтри шампионат на Боровец е тази, че по същото време се провеждат 2 подобни на други места и няма абсолютно никакъв смисъл. Просто от БКС не са си организирали добре нещата! Borovets Mountain Bike Park разполага с много подходящ терен за Крос кънтри и продължава да се развива. Не е възможно всичко да стане на веднъж, защото са необходими много средства и време. Ако искаш някои мутри да го правят (защото само те имат тези средства) – ок, но ако искаш да се случва нещо хубаво за всички, което да бъде на достъпни за всеки цени – просто недей да говориш глупости без основание!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.