Професия Каскадьор

0
 

Сподели

Shares

stunt

При тях изразът „готов съм на 100%” се приема напълно буквално и важи с пълна сила. Защо ли?

Защото всеки процент по-малко може да бъде фатален или в най-добрия случай да причини много болка.

Те минават през счупени стъкла, горят, висят от стотици метри, въртят се с коли, летят с мотори. А дали трябва да са малко луди за това? Може. Със сигурност обаче трябва да са истински професионалисти.

stunt

ГОРЕНЕ

Каскадата изисква изключителна подготовка – както на човека, който я изпълнява, така и на хората, които отговарят за безопасността. Синхронът между тях трябва да бъде перфектен. Закъснение – дори и от секунда, може да доведе до фатални последици. Опитът, концентрацията и премерената смелост са задължителни компоненти при успешното изпълнение на такъв вид каскади.

stunt

РАБОТА С КОЛИ

В България има много добри шофьори, но истинските професионалисти в каскадите с коли не са никак много – дори в световен мащаб. У нас има нелоши момчета, които успешно изпълняват и най-сложните каскади с автомобили.

stunt_01

stunt_02

ПОДГОТОВКАТА

Каскадьорът трябва да е много добре подготвен за работата, която му предстои. Да е уверен както в своите, така и във възможностите на колегите, които му партнират. Всяко разминаване, слабата концентрация или надценяването на възможностите води до грешки, които почти винаги са много болезнени.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Каскадьорът Франсоа Куцер: Пътят от ЮАР до България и касовите филмови продукции

stunt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МАГИЯТА НА КИНОТО

Грим, специални и пиро ефекти, компютърна обработка – всичко това допълва съвременното кино. Прави го по-реално и кара хората да настръхват в кино салоните.

stunt_16stunt_17

 

 

 

stunt

stunt

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.