Аеродинамика и стабилност

0
 

Сподели

Shares
Bianchi Oltre
Снимка: Bianchi

Що се отнася до максимално добро представяне в шосейни колоездачни състезания, аеродинамиката на велосипедите играе ключова роля и често може да бъде в полза или обратното – в ущърб, на атлетите.

Oltre XR4 от Bianchi е колелото, създадено, за да извежда състезателите в челните позиции на всяко класиране. То съчетава в изработката си иновативни технологии по отношение на материалите, аеродинамичността и теглото.

Това, което прави Oltre XR4 идеален избор дори за тежки състезания, е съчетанието на изключително аеродинамична рамка с иновации, подобряващи контрола.

Bianchi Oltre
Снимка: bianchiofficial

Колелото е един от моделите на италианската марка, чиято рамка е изработена с технологията Countervail за премахване на вибрациите, които се създават по време на каране. Благодарение на технологията, вибрациите, които биват поети от колоездача, са много по-малко, а това веднага рефлектира положително върху стабилността и захвата.

За да направят колелото максимално аеродинамично, от Bianchi го подлагат на редица тестове, а разработването му протича при постоянно изследване на съпротивлението на возилото с въздуха.

Със специална технология, заета от Formula 1, която показва доколко аеродинамичен е всеки елемент на колелото с помощта на флуоресцентна боя, от Bianchi изпробват реалното отражение на заложените дизайнерски решения. Освен това Oltre XR4 е поставяно в тунел със силна струя вятър, насочена към него и е тествано от световни професионални колоездачи.

Bianchi Oltre
Снимка: bianchiofficial

Колелото е оборудвано и с аеродинамична челна тръба и кормило, което позволява захват в стойка, която „цепи” въздуха.

Основни характеристики:

– Карбонова рамка с Countervail технология;
– Вътрешно окабеляване;
– Тегло на рамката: 980 гр;
– Аеродинамични чело, кормило, колче за седалка;
– Директна спирачна система;
– Изцяло карбонова вилка с Countervail технология и реактивна геометрия;
– Тегло на вилката: 370 гр;

Bianchi Oltre
Снимка: cyclingweekly.co.uk

Oltre XR4, както и още много модели колела на Bianchi, можем да открием в B-Bikes.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.