Колоездене без вибрации

0
 

Сподели

Shares

Bianchi е една от водещите световни марки в колоездачния сектор с история, която стартира още през 1885 година.

От марката вярват, че рамката е „сърцето” на всяко едно колело, затова и до днес продължават да създават технологии при материалите и геометрията, които да изпълняват стремежа на бранда да произвежда най-добрите колела в света.

Bianchi
Снимка: bianchiofficial

 

В новата технология на Bianchi – Countervail®, са вложени именно знанията и опита на марката в разработването на успешни иновации, но и напредничавите идеи на технолозите и дизайнерите за създаване на колела, които имат максимално добро представяне.

Bianchi
Снимка: bianchiofficial

Countervail® е технология за премахване на вибрациите при движение по каменисти и планински пътеки. Разработването ѝ е продиктувано от научни изследвания, които доказват, че продължителното излагане от страна на райдърите на вибрации, причинява мускулна умора и дискомфорт, което се отразява негативно на представянето.

В основата на технологията стои едноименен еластичен карбонов материал за направа на рамки, който има уникална структура на фибрите. Именно благодарение на структурата на материала, вибрациите биват премахнати до 80%, а карбоновите рамки и вилки повишават издръжливостта и здравината си.

Bianchi Countervail
Снимка: Bianchi

Countervail® е проектирана така, че да повишава качеството на представянето ни без значение какъв е стилът ни на каране. Тя се „приспособява” еднакво добре към всякакви видове рамки, но е изключително подходяща при изработването на планински велосипеди именно заради повишените вибрации, предизвикани от терените, върху които се използват тези колела.

Новата технология на Bianchi е проверена в екстремните условия за тестове на НАСА.

Bianchi Countervail
Снимка: Bianchi

Предимства на карбоновите рамки с технологията Countervail® в сравнение с останалите карбонови рамки:

– Повишен контрол по време на каране и много по-добър захват благодарение на елиминираните вибрации;
– Редуцирана мускулна умора и изразходване на по-малко енергия при дълги карания;
– Повишена устойчивост и здравина;

Bianchi
Снимка: Bianchi

Две от колелата на Bianchi, направени с технологията, са Methanol и Oltre. Тях, както и още много модели колела на италианската марка, у нас можем да намерим в B-Bikes.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.