Изследвай света със Suunto

0
 

Сподели

Shares

От началото на времето, човекът изследва. Единственото, което се е променило са средствата.

Следвайки тази идеология, Suunto се превръща в една от водещите марки в света, която непрестанно се стреми към иновации и създаване на нови продукти, които да ни помогнат да бъдем там, където имаме най-голяма възможност да изследваме – навън.

Suunto
Снимка: Suunto

“Suunto” от фински означава „посока” и вече повече от 75 години марката създава часовници, инструменти и компютри за гмуркане, които оказват пътят ни в посоката, която сме начертали.

Най-новата серия GPS часовници Suunto, подходящи за редица спортове, се казва Spartan и отразява прогреса отвъд логиката. Тя е проектирана с мисъл за двете секунди, които не ни достигат, за да станем по-бързи от всякога, за моментите, когато излизаме навън, докато всички останали още спят, за времето, когато всичко „крещи”, че не бива да сме там, където сме, но вътрешният ни порив не може да ни върне обратно.

Часовниците от серията Spartan се отличават с цветен тъчскрйин дисплей, който позволява достатъчно добра видимост, когато сме навън дори под директна слънчева светлина. Дисплеят може да бъде заключван при по-сериозни физически активности и часовникът се „управлява” с помощта на три допълнителни бутона.

Освен това, часовниците от серията Spartan предлагат богата колекция от системи за навигация за различни маршрути.

Suunto
Снимка: Suunto

Едно от най-полезните приложения са GPS трохите (от англ. GPS breadcrumbs). Устройството ни автоматично маркира точки от пътя, като „пуска трохички” (точно като в „Хензел и Гретел”), по които можем да се върнем или да се намерим, ако сме се изгубили. Освен това часовниците са снабдени и с дигитален компас, който да ни води през нови територии.

Suunto Spartan са и изключително издръжливи. Направени за приключения и разработени, за да издържат и в екстремни условия, топ версиите на часовниците са изработени със сапфирени стъкла, титаний или неръждаема стомана за панелите. Часовниците имат и водоустойчивост от 100 м.

Movescount Suunto
Снимка: Movescount

GPS часовниците на Suunto функционират в една обща „екосистема” заедно с Movescount.com –онлайн дневник на активностите ни. Там се пази пълната детайлна статистика на всичките ни приключения и тренировки. От същото място можем да управляваме всяка една от стотиците функции на устройствата.

Това също е мястото, където сами или заедно с треньор следим прогреса си или планираме маршрутите на следващите си пътешествия. Освен това обаче, Movescount има и социален елемент, защото можем да следваме приятелите си или любими атлети и да анализираме също и техните тренировки.

В Movescount можем да открием най-интересните места за бягане, колоездене или плуване на всяка точка на планетата с функцията heat maps.

Тук, съвсем скоро ще можем да сравняваме настоящите си резултати с тези от миналото, а дори и с тези на всички останали на Земята в нашата възрастова група. Ще можем лесно да получаваме информация за това как точно тренират връсниците ни, за да постигат резултатите си.

Movescount Suunto
Снимка: Movescount

Един от часовниците в серията е Suunto Spartan Ultra.

Suunto
Снимка: Suunto

Това е часовникът, подходящ за най-много видове спорт, приключения и физическа активност. Той е оборудван с всички, описани по-горе, характеристики и предлага специфични видове настройки за 80 различни активности.

За спортове като бягане, колоездене и плуване (включително и в открити води), Spartan Ultra предлага специфични настройки, с чиято помощ можем да следим обиколки, пулс, калории и тн., подредени в таблици в реално време.

Животът на батерията на Spartan Ultra е до 26 часа в активен режим, като през цялото време часовникът поддържа GPS трак. Освен това моделът съхранява резултатите, които постигаме и ни „казва” какво още трябва да направим, за да поставим ново лично най-добро постижение. Резултатите ни също могат да бъдат сравнявани с тези на други приключенци в нашата „категория”.

Suunto
Снимка: Suunto

Основни характеристики на Suunto Spartan Ultra:

• 100 м водоустойчивост;
• Технология FusedAlti™ – GPS и барометрично измерване за точно отразяване на денивелацията;
• Дигитален компас;
• Инструменти за планиране на тренировки;
• 24/7 измерване на крачки, калории и тн.
• Тегло: 73 грама;
• Размери: 50х50х17 мм;

Часовниците от серията Spartan излизат на пазара в световен мащаб през август. Благодарение на Sport box ще можем да се сдобием с тях и у нас.

Suunto
Снимка: Suunto

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.