Концерт над облаците

0


Дата на събитието: 30.07.2016

Сподели

Shares

По всичко личи, че тазгодишният 30-и юли ще остане в историята.

Уникален концерт над облаците и инициатива за опазването на околната среда и природата подготвят от радио Тангра Мега Рок, съвместно с Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН.

Концерт над облаците
Снимка: Радио Тангра Мега Рок

На 30-и юли връх Мусала ще посрещне D2 и ODD CREW за най-високо правения рок концерт в Европа. Освен това в същия ден, но преди концерта, доброволци и организатори ще започнат разчистване на върха от строителни отпадъци, за да обърнат внимание на идеята, че най-високият връх на България е не „туристическа дестинация”, а природа, която заслужава да се отнасяме към нея с уважение и грижа.

Почистването на Мусала започва в 10:00 часа и всеки е добре дошъл, за да се включи в инициативата като доброволец. Организаторите са предвидили чували и ръкавици, а събраните отпадъци ще бъдат извозвани от тях през целия следващ ден до сметището в Самоков.

Концертът „Над облаците” започва в 14:30 часа и без съмнение ще предложи на всички присъстващи незабравимо преживяване. Рок концерт на подобна надморска височина не е правен никога досега в Европа, така че изживяването ще бъде едновременно ново, вълнуващо и емоционално.

Концертът ще се проведе на югозападния склон на Мусала, на само 40 метра под самия връх и ще бъде връхна точка в празненства по случай десетата годишнина на радио Тангра Мега Рок.

С цел запазване на спокойствието на дивите животни в района и също, за да не бъде нарушавана естествената природна среда, силата на звука по време на концерта ще бъде контролирана и максимално облекчена.

В деня на концерта и почистването работното време на кабинковия лифт „Ястребец” ще бъде удължено, а последното качване от горната станция на лифта ще бъде в 20:00 часа.

Връх Мусала. Фотограф: Константин Величков
Връх Мусала. Фотограф: Константин Величков

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.