Кино за пътешественициДата на събитието: 04.08.2016
0

Сподели

Shares

Мечтали ли сте си да посетите Куба? Или да изкачите поне един осемхилядник, за да можете да надзърнете от някой от четиринадесетте покрива на Земята? Да обиколите света с велосипед или да поемете по 800-километровия път Камино до Сантяго де Компостела?

Кино за пътешественици

Сега всички можем да поемем на пътешествие из редица вълнуващи дестинации благодарение на „Кино за пътешественици”.

От 4-ти до 14-и август всяка вечер в Културен център G8 и Евро Синема ще бъдат излъчвани по три прожекции, които ще ни отведат до мечтани, познати и непознати дестинации.

Началото ще бъде поставено в 18:30 часа, когато в Културен център G8 ще бъде показан филмът “Куба: Отечество или смърт”.

Режисьорът Виталий Мански показва объркания живот в Куба днес като използва запомнящи се кадри от кубински градове на фона на човешки истории. Режимът постепенно повдига завесата, а светът се разкрива бавно пред хората от Острова на свободата. Въпреки икономическите трудности на страната, животът по улиците на Куба днес не спира да предлага страст, енергия и темперамент.

Преди началото на прожекцията Здравко Николов и Ангел Хаджийски ще разкажат за своето пътуване из Куба от началото на годината.

Кино за пътешественици

За първи път на екран ще бъде показан и филмът „Да катериш висините”. Той документира пътя на Радек Ярош – единственият чех покорил всички 8-хилядници, до последния изкачен от него осемхилядник. За това изкачване Ярош взима камера и екип, за да заснеме пътя до върха, изпитанията и триумфите, които изживява в планината. В 100 минути на екрана са събрани над 300 часа високопланинско катерене.

В „Споделена мечта” приятели от детството решават да последват мечтата си и да обиколят света с велосипеди. Изминават 54000 км изпълнени с необичайни предизвикателства. Изправени са пред безводието на Атакама и Австралийската пустиня, страдат от влагата на амазонската джунгла, плават на собственоръчно построен сал по река Юкон, минават по най-високото боливийско плато и изкачват планината Тян Шан при Киргизстан. В продължение на три години по пътя, изпълнени с безброй изпитания и срещи, те осъзнават величието на човешката същност.

„Пътят Камино и нетипичните пилигрими” ни повежда по най-популярния поклоннически маршрут в Европа. Ронан О`Конър е инструктор в рехабилитационен център за лечение на наркозависими и алкохолици в Австралия. Изминал е пътя Камино пет пъти и твърдо вярва, че ходенето на големи разстояния има лечебен ефект, а класическите терапии в групата му – безспорна вреда върху зависимите. Затова той ги кани да изминат с него 800км по пътя до Сантяго де Компостела.

Кино за пътешественици
Снимка: Pozor Company

Освен тези, в дните от 4-и до 14-и август, ще можем да посетим още редица приключенски дестинации – Индия, Исландия, Киргизстан, Италия, Тайланд, Иран благодарение магията на киното.

Пълната програма на „Кино за пътешественици” ще откриете тук.

Цена на билета: 7лв. / 5лв. за учащи и пенсионери

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.