Кино за пътешественици

0


Дата на събитието: 04.08.2016

Сподели

Shares

Мечтали ли сте си да посетите Куба? Или да изкачите поне един осемхилядник, за да можете да надзърнете от някой от четиринадесетте покрива на Земята? Да обиколите света с велосипед или да поемете по 800-километровия път Камино до Сантяго де Компостела?

Кино за пътешественици

Сега всички можем да поемем на пътешествие из редица вълнуващи дестинации благодарение на „Кино за пътешественици”.

От 4-ти до 14-и август всяка вечер в Културен център G8 и Евро Синема ще бъдат излъчвани по три прожекции, които ще ни отведат до мечтани, познати и непознати дестинации.

Началото ще бъде поставено в 18:30 часа, когато в Културен център G8 ще бъде показан филмът „Куба: Отечество или смърт“.

Режисьорът Виталий Мански показва объркания живот в Куба днес като използва запомнящи се кадри от кубински градове на фона на човешки истории. Режимът постепенно повдига завесата, а светът се разкрива бавно пред хората от Острова на свободата. Въпреки икономическите трудности на страната, животът по улиците на Куба днес не спира да предлага страст, енергия и темперамент.

Преди началото на прожекцията Здравко Николов и Ангел Хаджийски ще разкажат за своето пътуване из Куба от началото на годината.

Кино за пътешественици

За първи път на екран ще бъде показан и филмът „Да катериш висините”. Той документира пътя на Радек Ярош – единственият чех покорил всички 8-хилядници, до последния изкачен от него осемхилядник. За това изкачване Ярош взима камера и екип, за да заснеме пътя до върха, изпитанията и триумфите, които изживява в планината. В 100 минути на екрана са събрани над 300 часа високопланинско катерене.

В „Споделена мечта” приятели от детството решават да последват мечтата си и да обиколят света с велосипеди. Изминават 54000 км изпълнени с необичайни предизвикателства. Изправени са пред безводието на Атакама и Австралийската пустиня, страдат от влагата на амазонската джунгла, плават на собственоръчно построен сал по река Юкон, минават по най-високото боливийско плато и изкачват планината Тян Шан при Киргизстан. В продължение на три години по пътя, изпълнени с безброй изпитания и срещи, те осъзнават величието на човешката същност.

„Пътят Камино и нетипичните пилигрими” ни повежда по най-популярния поклоннически маршрут в Европа. Ронан О`Конър е инструктор в рехабилитационен център за лечение на наркозависими и алкохолици в Австралия. Изминал е пътя Камино пет пъти и твърдо вярва, че ходенето на големи разстояния има лечебен ефект, а класическите терапии в групата му – безспорна вреда върху зависимите. Затова той ги кани да изминат с него 800км по пътя до Сантяго де Компостела.

Кино за пътешественици
Снимка: Pozor Company

Освен тези, в дните от 4-и до 14-и август, ще можем да посетим още редица приключенски дестинации – Индия, Исландия, Киргизстан, Италия, Тайланд, Иран благодарение магията на киното.

Пълната програма на „Кино за пътешественици” ще откриете тук.

Цена на билета: 7лв. / 5лв. за учащи и пенсионери

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.