Търкала и Байк Експо в Чепеларе

0
 

Сподели

Shares

Чепеларски търкала 2016

Състезанието „Чепеларски търкала” и първото по рода си у нас „Байк Експо България” се проведоха в дните от 21-ви до 24-и юли в Чепеларе.

„Чепеларски търкала” включва състезания по планинско колоездене и бягане, както и специални състезания за деца и хора в неравностойно положение. Маршрутът на състезанието е разделен на четири кръга, чиито трасета се „търкулват” в четири различни посоки извън Чепеларе и предлагат на участниците обща дължина от 80 км и положителна денивелация от 2950 м.

Bike Expo Bulgaria
Снимка: Bike Expo Bulgaria

Състезанието „Чепеларски Търкала” е квалификационно и носи точки за най-големия планински супер маратон в света – Ultra-Trail du Mont-Blanc® и е член на международната асоциация по планинско бягане ITRA.

„Байк Експо България” пък, е първото подобно изложение, което се провежда в страната ни.

То е специализирано изложение за всички видове велосипеди и продукти, свързани с колоезденето, което се проведе в четири последователни дни на площад „Олимпийски” и 3000 кв.м изложбена площ в Чепеларе.

Bike Expo Bulgaria
Снимка: Bike Expo Bulgaria

Посетителите на велосипедното изложение имаха възможност да се запознаят с най-новите тенденции и иновации при велосипедните спортове, да изпробват различни модели и видове колела на водещи марки производители и да се срещнат с други любители и професионалисти в колоездачните спортове и производството на велосипедни продукти.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.