ХОРАТА ЗАД МАРКИТЕ

0
 

Сподели

Shares

Свикнали сме да възприемаме марките като имена, според които правим избора си. Дали да инвестирам в точно тази дреха, екипировка или аксесоар – понякога решението е точно следствие на името на етикета. За едни марката е израз на личния стил, друг път изборът е породен от конкретните нужди. Но при всички положения държим на едно – каквото и да изберем, то да не ни разочарова. Искаме иновативност, искаме функционалност, искаме практичност и искаме индивидуален почерк. И понякога успяваме да получим всичко в пакет. Но последното, за което се замисляме, е – кой стои зад името?

Лято 2016

Имената, на които отделихме завидно количество страници в брой ЛЯТО 2016, са записали своето място в историята. Но преди да се превърнат в етикети, те са хора. Хора, движени от страст, хора с визия и непокорен дух. Хора, за които това, което е, не е достатъчно – защото винаги може повече и по-добре. Хора с инженерна мисъл, творчески дух и непрекъснат копнеж по откритите пространства. Визионери, пионери, мечтатели, откриватели, изобретатели. На тях дължим някои от най-значимите иновации в екипировката – въпреки че едва ли те, в онези далечни дни, дори в най-смелите си мечти са предполагали, че имената им ще се превърнат в институция.

Но дали заради вътрешна потребност, движени от необходимост или просто за да спестят някой и долар – факт, историята се случва и се пише измежду малките остроумни хрумвания, упорития инат и непоколебимата вяра. И безотказната, безпрекомерна, безусловна любов към спорта. Тези хора притежават всичко това, по много. Нищо чудно, че следващия път, когато влезете в магазин за екипировка, ще изберете нещо, носещо тяхното име.

Джак О Нийл

Пол Ванс Дорен

Адолф Даслер

Гари Фишър

Джейк Бъртън

Кийт Бонтрейджър

Роби Неш

Мат Хофман

Джордж Соломон

Пийт Кабрина

Как се създават едни от най-значимите марки и какви са историите на хората, чието име стои на етикета – ще прочетете в брой ЛЯТО 2016 на Списанието. Ако сте го пропуснали, свържете се с нас и ще го получите на преференциална цена. Или просто се абонирайте, толкова е лесно.

фотограф: Мартин Раднев
фотограф: Мартин Раднев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.