Полет с балон над Рила

1


Дата на събитието: 23.07.2016

Сподели

Shares
Балон с горещ въздух
Снимка: Blaine Harrington

Многобройни полети с балони с топъл въздух ще бъдат изпълнени в дните между 23-и и 25-и юли на Седемте рилски езера.

Полетите ще бъдат заснети и включени във видео, което показва колко красива е българската природа и промотира страната ни като туристическа дестинация.

Балонената фиеста започва по изгрев слънце в събота (23-и юли) с излитането на първия балон. Той ще се издигне над красивите Седем рилски езера, а веднага след него във въздуха ще полетят още 5 балона на всеки 15 минути.

Това са първите шест полета с балони с топъл въздух, които ще бъдат изпълнени над езерата и за които всеки може да се запише. Освен тях обаче, в дните до понеделник, още 40 полета ще очакват всички, желаещи да изживеят няколко незабравими минути, наблюдавайки красотите на Рила от птичи поглед.

Всеки може да запази час за участие в полетите, като изпрати лично съобщение на фейсбук страницата на xижа Рилски езера със следната информация:

1. Три имена
2. Телефон за контакт
3. E-mail
4. Желан час – свободните места може да видите тук.

Седем рилски езера

Програма на полетите

Събота, 23-ти юли
6.00 – 7.30 часа – скачени полети по изгрев слънце – 6 полета на всеки 15 минути
7.30 – 11.00 часа – демонстрационен полет над местността – групов свободен полет
16.00 – 19.30 часа – скачени полети – 14 полета на всеки 15 минути.

Неделя, 24-ти юли
7.30 – 10.30 часа – скачени полети – 12 полета на всеки 15 минути
15.30 – 18.30 часа – скачени полети – 12 полета на всеки 15 минути

Понеделник, 25-и юли
7.30 – 11.00 часа – демонстрационен полет над местността – групов свободен полет

Таксата за участие в скачените полети е 35 лв. на човек. Ограничен брой места има и за демонстрационните, свободни полети в събота и понеделник, като таксата за тях е 150 лв. на човек.

Балон с горещ въздух
Снимка: pausethemoment

При скачените полети балонът ще се издигне на височина от над 100 м, ще направи престой във въздуха и ще се спусне обратно в рамките на 10 минути. Демонстрационните полети включват издигане, свободен полет в рамките на около час и кацане в района на Сапарева баня или Белчин в зависимост от метеорологичните условия.

Мястото за вдигане на балоните е поляната при Бъбрека и организаторите молят всички участници в полетите да съобразят времето, необходимо им за достигане до него. Условията за полетите с балон над Седемте рилски езера ще намерите тук.

Освен това се набират 150 доброволци, които да вземат участие във флашмоб „Нашият дом е България“. В събота, в 11:30 часа 150-те участника ще се подредят на поляната при езерото „Бъбрека“, изписвайки надписа „Нашият дом е България“.

Балон с горещ въздух
Снимка: thegeneralist

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Здравейте, колко човека пътуват в един балон? Предполагам, има инструктор в балона?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.