Шампионат по Брдо и Власински Трофей

0
 

Сподели

Shares

Тази събота и неделя (21 и 22 август) хълмовете около Власинското езеро в Сърбия приютиха местния шампионат по планинско колоездене в дисциплината изкачване – „UpHill Vlasina Cup“ и шестия кръг от тамошната лига – „Vlasina Trophy“.

UpHill Vlasina Cup 2010

В изкачването първия ден най-бърз бе сръбският и балкански шампион Боян Джурджиц от отбора на Раднички Крагуевац, който преодоля трасето с дължина от малко под 3 километра и с денивелация от повече от 200 метра за 8 минути и 44 секунди. Тодор Ангелов от Колоездачен Клуб „Лястовица“ Казанлък се движеше втори през цялото време, но във финалния спринт отстъпи на Алекса Марич от „Цървена Звезда“ – балкански шампион в категория под 23 години. В крайна сметка Тодор се окичи с бронз и изостана едва на 18 секунди от лидера. Другият българин, който премери сили с най-силните сръбски състезатели – Бойко Танчев от отбора на Вело Клуб „Мамут“ София, зае осма позиция, също с минимална разлика от лидерите. Вторият ден състезателите мериха сили в седем обиколки на 4.6-километровото трасе, с обща денивелация от почти 1000 метра. Тодор Ангелов отново тръгна много силно и още от първата обиколка буквално се залепи за балканския първенец, а в последвалите километри между нашия състезател и бегачите на „Цървена Звезда“ – Алекса Марич и на „Фанатик“ Нови Сад – Оливер Щърбац се заформи истинска битка за местата от второ до четвърто. Тодор изпусна третата позиция за няколко секунди, а Бойко Танчев отново намери място в десетката.

Теренът, който организаторите бяха подбрали, бе доста тежък и почти изцяло открит за парещите слънчеви лъчи, като съчетаваше дълги и технични изкачвания и спускания, водно препятствие, чакъл и кратък равен участък, в който бегачите да развиват максимални скорости.

Ето и видео с избрани моменти от състезанието:

Източник: http://marfiland.blogspot.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.