Средиземно море, маляка

0


Дата на събитието: 25.07.2016

Сподели

Shares

Месец март, Средиземно море, яхта с гръцки флаг.

Не, не си представяйте двама влюбени, узо и романтични залези, а учебно ветроходно плаване в открито море, по време на което месец март е променлив, Средиземно море е бурно, а яхтата – без значение под какъв флаг плава – заливана е от 8-метрови вълни, а зад борда ѝ изпадат хора.

Средиземно море, маляка
Снимка: Actea-Palegia екипаж

Ако искате да чуете историята на едно незабравимо пътешествие с две ветроходни яхти, което успява да прекоси Средиземно море, въпреки че „обстановката наподобява центрофуга на пералнята”, тя ще бъде разказана на 25-и юли от 19:30 часа в „Клуб на пътешественика”.

Венелина Величкова и Виктор Костов – част от екипажа на яхтите, ще ни пренесат директно в окото на бурята с помощта на презентация в снимки и разказ и ще ни обяснят как точно са се справили с поривите на вятъра, които достигали до 50 възела, с огромните вълни и с морската болест. Ще ни разкажат обаче и за делфините, и за най-невероятните гледки, изпречвали се някога пред очите им.

Билети: 7 лв. Могат да бъдат закупени онлайн тук, от касите в София или на предходно събитие в „Клуб на пътешественика”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.