Втори кръг от Български ендуро серии

0
 

Сподели

Shares
Home Mountain Enduro 2016
Снимка: Яне Голев

Второто издание на Home Mountain Enduro се проведе на 16-и 17-и юли на Витоша, а участниците трябваше да се справят с техничните трасета и предизвикателствата, които им предложиха атмосферните условия.

Колоездачите стартират в Бояна, преминават от Бай Кръстьо до Симеоново, оттам до Голи връх, след това през Платото, х.Момина скала и финишират отново в Бояна, изминавайки над 30 км изключително натоварващо каране.

Home Mountain Enduro 2016
Снимка: Яне Голев

Надпреварата тази година е оспорвана, а стръмните и каменисти склонове на „домашната” планина се превръщат в идеално място за ендуро „битка” по това време на годината.

Въпреки калта и влагата (или точно заради нея?) участници споделят, че уикендът, прекаран в планината и по време на състезанието, е бил страхотен, а организацията е била на много високо ниво. Трасето за събитието обикаля почти цяла Витоша, а колоездачите се справят с 4 специални отсечки за най-кратко време и 5 изморителни трансферни етапа.

Home Mountain Enduro 2016
Снимка: Яне Голев

Най-добро общо време успя да постигне миналогодишният победител в Българските Ендуро Серии – Иван Колев – 25:53.52 мин, който демонстрира изключително стабилно каране през целия уикенд и заслужено се качва на първото стъпало на почетната стълбица в категория „Мъже елит”.

Чудесно представяне показаха и новите колела Pulse и представителят им Добромир Добрев, който зае второто място в общото класиране. Освен него обаче, добро представяне имаше и Борис Киряков, отново от отбора на Pulse, който се нареди на четвърто място в категорията „30+“.

При мъжете над 30 години най-бърз е Андрей Балевски с общо време от специалните отсечки 28:45.58 мин, следван от Антон Настев и Илиян Хаджиин. При мъжете над 40 години на първо място успя да се класира Стефан Седефчев, следван от Петър Тачев на второ и Лъчезар Стаменов на трето място.

В категорията на юношите най-бърз е Теодор Мавродиев. Освен в своята категория обаче, Теодор постигна завиден резултат и в общото класиране – второ място сред всички участници. До него на стълбичката се нареждат още две от младите надежди на българското колоездене – Денислав Ангелов и Ивайло Делев, които също се справиха отлично с тежкото състезание.

Home Mountain Enduro 2016
Снимка: Яне Голев

Home Mountain Enduro е част от календара на кампанията „София 2018 – Европейска столица на спорта”, а организаторите от Консепт Криейтив обещават да продължат традицията и вече кроят планове за 2017 година.

Home Mountain Enduro 2016
Снимка: Яне Голев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.