Кацнал на едно дърво

0
 

Сподели

Shares

Ако ви липсва детството, когато се катерехте по дърветата и си правехте къщурки между клоните, можете да си го припомните с помощта на един особен вид палатки.

снимка: Smn films
снимка: Smn films

А ако къмпингуването ви е страст, със сигурност сте ги виждали, чували сте за тях или вече са сред любимата ви екипировка. Наречени са „преносими къщи на дърво“ и с тях буквално ще спите във въздуха. Връзват се около три дървета, а всички вътре си висят необезпокоявани. Съчетават комфорта на хамак със сигурността на палатката.

снимка: Andrew Walmsley
снимка: Andrew Walmsley

Палатките, проектирани и продавани от базираната в Лондон компания Tentsile, може и да изглеждат като мечтата на къмпингаря. Но не е само това – те са направени и с мисъл за опазване на околната среда.

снимка: Linked ring photography
снимка: Linked ring photography

Когато са разпънати на разстояние от земята, е съвсем сигурно, че няма да пострада флората или фауната там. Така след въздушната почивка няма да има утъпкана трева или смачакни цветя. А дори да прекарате няколко поредни нощи в палатката, растенията отдолу ще продължат да получават нужната им светлина, за да се развиват.

снимка: Tentsile
снимка: Tentsile

Tentsile продават висящите палатки от 2013 г. Вдъхновението идва много по-отдавна – от филма „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите“. Компанията държи да остане възможно „най-зелена“, затова засажда по три дървета за всяка продадена палатка. Точно толкова, колкото са нужни за разпъването ѝ.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.