Родопски мехлем

0


Дата на събитието: 16.08.2016

Сподели

Shares
Родопски мехлем
Снимка: bikearea.org

Родопите без съмнение са една от най-интересните и красиви родни планини. Освен това обаче, в сърцето на планината се „крият” някои от най-атрактивните маршрути за туризъм пеша, с колела или каяци. Именно на пътешествие из Родопите, в западната им част, ни канят от Bikearea, а трипа обещава да ни отведе до едни от най-дивите и красиви места на планината.

Родопски мехлем
Снимка: bikearea.org

„Родопски мехлем” е пътуване сред природата, което ще се проведе от 16-и до 21-ви август. В шестте дни ще бъдат съчетани активности на открито като пешеходни преходи, колоездене и плаване в спокойни води.

Началото на прехода започва от Каратепе, откъдето групата ще поеме с колела из горски пътища, за да достигне през местността Казармите до яз. „Голям Беглик”. Вторият ден от пътуването е определен за плаване с каяци, а целта е достигане до източния бряг на язовир „Широка поляна”. Третият ден на „Родопски мехлем” е предвиден за колоездене от язовира през местността Снежана (Чукура) и връх Баташки Снежник, по шосето за Кьошка до местността Бараклии. Следващият ден отвежда до едно от най-дивите и запазени местенца в планината – долината на река Сачандере, а петият ден е запазен за гребане и язовирите по река Въча. Последният ден е предвиден за връщане обратно в София.

Родопски мехлем
Снимка: bikearea.org

Отпътуването за пътешествието е от София, където и ще завърши пътуването, а транспортът от и до столицата е подсигурен. По време на цялото пътуване, пък ще има поддържащ транспорт, който ще превозва основния багаж и провизии.

Храната по време на трипа ще бъде подготвяна от организаторите, а настаняването е на палатки. Единствено в шестия ден от пътуването групата ще отседне в къща за гости, като стойността на настаняването се поема от участниците.

Родопски мехлем
Снимка: bikearea.org

Каяците и специализираната екипировка също ще бъде осигурена от организаторите. Те предлагат и велосипеди под наем, в случай, че някой от желаещите да участват не разполага със свой.

Ако искате да се запишете за вълнуващото пътуване, можете да го направите на имейл bikearea@gmail.com, не по-късно от 9-и август. Тук, пък можете да откриете подробна информация за всеки етап от пътуването и местата, до които отвеждат преходите.

Таксата за участие е 360 лв. и покрива транспорт, храна, ползване на каяци, водачи, застраховка.

Родопски мехлем
Снимка: bikearea.org

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.