Трявна Ултра 2016

0


Дата на събитието: 16.07.2016

Сподели

Shares

Трявна Ултра 2016

Остават по-малко от 10 дни до старта на второто по големина ултра трейл състезание в България.

Второто по големина състезание по планинско бягане и скороходство ще стартира следващата събота – 16-и юли, от площада в центъра на гр. Трявна и ще предложи на всички участници уникални горски и планински трасета, панорамни гледки, тежки за катерене склонове и много емоции и настроение.

В надпреварата до този момент са се записали общо 310 души, като организаторите споделят, че заедно с участниците на свободното бягане, общият брой стартирали ще надвиши 450.

Трявна Ултра 2016

Трявна Ултра се провежда за втора поредна година, като тази година трасето е още по-интересно и с по-голяма трудност. Дистанцията е удвоена, а трудността на водещото трасе е почти утроена. След по-малко от десет дни, на водещата дистанция от 141 км и допълнителните 76 км и 23 км, ще стартират над 300 души.

Този път, организаторите са приготвили и допълнителна изненада за всички, които обичат планината и преходите сред природата, но по една или друга причина нямат възможност да бягат. За всички тях е предвидено специално пешеходно трасе с дължина 35 км, като за да бъде по-атрактивно, цялата група ще се придвижи с влак до мястото на старта, а след това ще се движи само в една посока, без да повтаря терени и участъци.

Трявна Ултра 2016

Специално командировани отряди на СБС (Съюза на Бълграските Спасители) и БЧК (Български Червен Кръст) ще бъдат разположени по пунктовете заедно с други медицински лица. На разположението на организацията безплатно е предоставен и цял хотел в Габрово, където ще бъдат настанени повечето доброволци.

За навременното отчитане на резултатите се грижи специално разработена уникална софтуерна система заедно с мобилно приложение, което няма аналог в световен мащаб. Чрез него всички ще могат да наблюдават в реално време преминаването на участниците през всеки един пункт.

Трявна Ултра 2016

Трявна Ултра 2016 в няколко любопитни числа:

-450 участници общо за всички дистанции
-141 км водеща дистанция, общо 240 км трасе
-20 км изкосена тревна площ
-6000 светлоотразителни табели
-4 километра маркировъчна лента
-12 подкрепителни пункта
-4 тона вода, 2 тона храни
-Над 100 доброволци с над 25 автомобила

Трявна Ултра 2016

Организаторите имат амбицията да превърнат Трявна Ултра в най-голямото състезание в страната и на Балканския полуостров, като още през следващата година планират да съберат над 1000 участника.

За съжаление регистрациите за тази година са вече приключили, така че, ако сте изпуснали срока – ще се наложи да изчакате до 2017-а.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.