Оазис в града

1
 

Сподели

Shares

Няма никакво съмнение, че най-добрите локации за разпускане и лежерен туризъм в града това лято, ще бъдат балконите.

Ние от списание 360 се убедихме в чудесните умения на дизайнерите от ИКЕА да превръщат на пръв поглед обикновени тераси в прекрасни прохладни градски оазиси за почивка, като се включихме в кампанията на шведската марка – „Балкон Турист”, която се провежда за втора поредна година през 2016-а.

Балкон турист

Точно, когато си си помислил, че не можеш повече да функционираш правилно в горещината и задуха на софийското лято (поредното, в което всички други събират миди, тен, гледки, покорени планински върхове, спомени от нощи под звездите, които са по-близо от всякога точно този юли, а ти работиш) – разбираш, че има един малък, сгушен между старите хладни сгради, балкон, точно в центъра на столицата, който те очаква, за да си починеш за един час, да изпиеш едно кафе сред свежа обстановка и да погледаш забързания ден на всички останали като на забавен каданс и отвисоко.

Балкон турист

RELÄX е тераса, която се намира в сградата на споделеното офис пространство „Космос” на ул. „Ангел Кънчев” и е най-доброто място в София не само за разпускане, а и за срещи с приятели или работни срещи.

Среща с приятели на Списанието си уговорихме ние, именно на територията на романтичния балкон. Кокетната бяла масичка, зеленината и хубавата сянка ни накараха да забравим колко бързо тече времето в града и ни припомниха, че понякога освен екстремни, всички заслужаваме и лежерни удоволствия.

Балкон турист

Там изпихме заедно по едно вкусно кафе, защото още беше рано за комплиментите от ИКЕА под формата на стъклени бутилки, пълни догоре с разхлаждащ ябълков сайдер и си поговорихме за новия брой Лято на Списанието, за 32-градусовата жега, която се усеща съвсем различно в града и на морето, за летните планове и за това, че очевидно с доза желание, вдъхновение и идеи всяко място може да се превърне в незаменима локация за прекрасно прекарани часове. И с незаменимата помощ на дизайнерите, превърнали този и още шест балкона в уникални градски кътчета, разбира се.

Ако искате да се отдадете на туризъм сред балконите, можете да го направите като резервирате предпочитан от вас балкон на сайта на кампанията тук. Можете да разгледате всички, прекрасно изглеждащи тераси, да изберете тази, която ви подхожда най-много и да прекарате в чудесната ѝ обстановка един час хем в града, хем достатъчно далеч от шумотевицата. Кампанията продължава до 17-и юли, така че побързайте да резервирате своя час в някой от градските оазиси.

Балкон турист

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.