Зелена линия Витоша 2016

0


Дата на събитието: 09.07.2016

Сподели

Shares

За поредна година стартира инициативата „Зелена линия Витоша”, която осигурява безплатен автобусен транспорт за велосипедисти и пешеходци от София до Витоша.

Безплатните автобусни линии за велосипедисти стартират за трети пореден сезон. Колоездачите ще могат да ползват безплатния транспорт, за да се качват в полите на Витоша и да достигат по-лесно до екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко, както и до по-лесните маршрути от с. Железница.

Зелена линия Витоша

Автобусите, които ще могат да бъдат използвани от колоездачите са два – първият е с начална спирка „Зоопарк София” и ще се движи през Бай Кръстьо до хижа „Алеко”, а вторият тръгва от НСА (спирка „Студентски град” – колелото на автобуси 280, 94, 294) и се движи през с.Бистрица до с. Железница.

Линиите за велосипедисти стартират на 9-и юли (събота) и ще се движат еднопосочно като часовете на потегляне са 08:20 и 10:30 от началните спирки.

В събота, за шеста поредна година, стартира и Зелена линия Витоша за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно, удобно и безплатно до Дендрариума и Златните мостове.

За разлика от велоавтобусите, тези за пешеходци се движат двупосочно. Безплатните автобуси тръгват в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.

Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9-и юли и 25-и септември.

Инициативата „Зелена линия Витоша” за колоездачи и пешеходци се реализира благодарение на Лидл България, които през новия летен сезон ще предложат още възможности за активна почивка на Витоша.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.