Зелена линия Витоша 2016Дата на събитието: 09.07.2016
0

Сподели

0Shares
0 0

За поредна година стартира инициативата „Зелена линия Витоша”, която осигурява безплатен автобусен транспорт за велосипедисти и пешеходци от София до Витоша.

Безплатните автобусни линии за велосипедисти стартират за трети пореден сезон. Колоездачите ще могат да ползват безплатния транспорт, за да се качват в полите на Витоша и да достигат по-лесно до екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко, както и до по-лесните маршрути от с. Железница.

Зелена линия Витоша

Автобусите, които ще могат да бъдат използвани от колоездачите са два – първият е с начална спирка „Зоопарк София” и ще се движи през Бай Кръстьо до хижа „Алеко”, а вторият тръгва от НСА (спирка „Студентски град” – колелото на автобуси 280, 94, 294) и се движи през с.Бистрица до с. Железница.

Линиите за велосипедисти стартират на 9-и юли (събота) и ще се движат еднопосочно като часовете на потегляне са 08:20 и 10:30 от началните спирки.

В събота, за шеста поредна година, стартира и Зелена линия Витоша за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно, удобно и безплатно до Дендрариума и Златните мостове.

За разлика от велоавтобусите, тези за пешеходци се движат двупосочно. Безплатните автобуси тръгват в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.

Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9-и юли и 25-и септември.

Инициативата „Зелена линия Витоша” за колоездачи и пешеходци се реализира благодарение на Лидл България, които през новия летен сезон ще предложат още възможности за активна почивка на Витоша.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.