Чепеларски търкала 2016

0


Дата на събитието: 21.07.2016

Сподели

Shares

На 23-и 24-и юли за трета поредна година ще се проведе състезанието „Чепеларски търкала”.

Събитието е уникално по рода си с това, че включва състезания по планинско бягане и планинско колоездене, както и специални дисциплини за хора в неравностойно положение и деца.

Чепеларски търкала 2016
Снимка: Чепеларски търкала

Трасето на състезанието е с обща дължина 80 км и се състои от 4 различни Търкала, всяко от които започва и завършва на площад „Олимпийски” в град Чепеларе.

Всеки участък е с приблизителна дължина от 20 км, а трасето преминава през места като Роженската Обсерватория, вр. Мечи Чал, покрай най-голямата фабрика производител на ски в света и множество великолепни горски и планински пътеки и гледки.

Трасето е подходящо както за професионалисти, така и за аматьори и хора, които обичат да спортуват и да бъдат сред природата, а всеки сам преценява колко от четирите търкала да измине.

Участниците в неравностойно положение се състезават по специално изградено трасе. Надпреварата ще се проведе на 24-и юли в зоната на Площад „Олимпийски”.

Освен всичко това, тази година, като част от събитието за първи път ще бъде организирано и Байк Експо България, което ще се проведе от 21-ви до 24-и юли. На централния площад „Олимпийски“ в гр. Чепеларе на 3000 кв.м. изложбена площ, ще бъдат изложени всякакви видове велосипеди и продукти, свързани с колоезденето. Очаква се в изложението да се включат над 15 различни фирми, производители и вносители на велосипеди и велосипедна екипировка от страната и чужбина.

Чепеларски търкала 2016

По време на първото Байк Експо, посетителите ще имат възможност да разглеждат и изпробват велосипеди и екипировка, както и да изберат най-подходящите за себе си.

По време на 4 дневния спортен форум и празник, заедно с изброените събития за първи път ще се проведе състезание за веломеханици, което ще се излъчи „Най-добър Веломеханик на България за 2016 г.”.

Състезанието „Чепеларски Търкала” пък, е квалификационно и носи точки за най-големия планински супер маратон в света – Ultra-Trail du Mont-Blanc® и е член на международната асоциация по планинско бягане ITRA.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.