Red Bull FLUGTAG и варненската щуротия

0
 

Сподели

Shares

Свръхзвукови самолети, напети хайдути, крилати трабанти, плажни барове, мъже по пелени, гигантски балони, портативни титаници и още редица, кои от кои по-щури, изобретения летяха, „корабокрушираха”и плаваха на първия Red Bull Flugtag на родна вода.

FLUGTAG Варна
Снимка: Росица Андреева

29 отбора, които доказаха, че инженерната мисъл на българина е повече от гениална и многохилядна публика (повече от 10 00 души) направиха 2-ри юли незабравим ден.

За доброто настроение по време на целия ден за летене се грижеха водещите Алекс Раева, Димитър Рачков и Ненчо Балабанов, а журито, което стриктно проследи креативните изпълнения и представянията на отборите беше в състав: Биляна Раева, Екатерина Стратиева, 100 Кила, Александър Сано, арх.Виксор Бузев и Александър Кадиев.

Ето кои са и отборите, класирали се на първите три места в първото издание на събитието, предизвикващо участниците да приведат в действие най-смелите си мечти за летене:

1. 404А – Победителите във FLUGTAG впечатлиха журито с изпълнението си преди полета и креативния проект за летателна машина. 404А доказаха, че дори бусовете, превърнати в барове, има как да полетят – единственото, от което се нуждаят е едно огромно крило и много смели идеи. Разстоянието, което пилотът успя да измине заедно с изобретението на тима е 13,20 м.

2. Небесните майни – на второ място се нареди отборът, който успя да прелети най-голямо разстояние с безмоторния си самолет. Цели 21, 40 м по въздух измина перфектно изработения летателен апарат.

3. XVentors – с авиаторско шоу на рампата и смел полет с безупречния си би-планов безмоторен самолет, XVentors си спечелиха третото място на почетната стълбичка на най-добрите летци сред най-добрите.

FLUGTAG Варна
Снимка: Red Bull

В следващата галерия можете да разгледате вълнуващи снимки, изпратени специално за 360mag.bg от Росица Андреева.

FLUGTAG Варна
Снимка: Росица Андреева/Отбор: „Небесните майни“

Полетът на безмоторната летателна машина, която успя да прелети най-голямо разстояние на 2-ри юли на Пристанище Варна и да класира отборът си на второто място.

FLUGTAG Варна
Снимка: Росица Андреева/ Отбор: 404А

Победителите в първото издание на FLUGTAG получиха най-високи оценки за креативност и изпълнение и с това спечелиха голямата награда на събитието – посещение на Световните клиф дайвинг серии в Дубай през октомври.

FLUGTAG Варна
Снимка: Росица Андреева/ Отбор: 404А

След стремглавия полет, последва и стремглавото цопване в черноморските води. Дано съдържанието на бара е останало цяло.

FLUGTAG Варна
Снимка: Росица Андреева

Това е нещо, за което лично сме си мечтали – кола, която се издига във въздуха с помощта на огромни цветни балони. Детските анимационни филмчета стават реалност.

FLUGTAG Варна
Снимка: Росица Андреевa/ Отбор: „Дракон“

Като казахме „филмчета“ – отборът „Дракон“ определено беше един от най-атрактивно изглеждащите. Българските „аватарки“ се бяха постарали да ни пренесат в друга – филмова, реалност.

FLUGTAG Варна
Снимка: Росица Андреева/ Отбор „Фтиченцата“

„Фтиченцата“ пък бяха един от отборите, на които лично много се изкефихме заради свежарското им представяне и чудните им костюми за летене на разярени птици.

FLUGTAG Варна
Снимка: Росица Андреева/ Отбор „Фтиченцата“

Още за FLUGTAG ще намерите тук, а репортаж от „Деня за летене“ има там.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.