Nakama + Mirizma + HMSU = Aniventure 2010

0


Дата на събитието: 03.09.2010

Сподели

Shares

Nakama + Mirizma + HMSU = Aniventure 2010

Анивенчър – българският фестивал за аниме, манга и японска култура се готви да отпразнува петата си годишнина. Тази година е повече от специална за фестивала – тя не просто отбелязва неговия юбилей, но и бележи непрекъснатото разрастване на обществото от аниме и манга фенове – факт, без който съществуването на фестивала днес би било невъзможно.
В последните години японските продукции в сферите на анимацията (àниме) и комиксите (манга) все повече се налагат на световния пазар, печелейки милиони привърженици по целия свят. Независимо от разнообразния си формат и стил, аниме и манга успяват да запознаят и да направят съпричастни една към друга културите на запада и изтока, създавайки едно напълно ново културно движение. Неговите поддръжници, освен с комикси и анимация, активно се опитват да се запознаят и с японските култура и традции: облекло, език, навици, общество, история, музика, изкуство.

Изненада и нововъведение в Анивенчър е вечерната програма, за която са се погрижили HMSU и Миризма. За всички, за които купонът никога не спира и настъпването на вечерта определено не е повод да си тръгнат, са предназначени двете вечерни партита с drum&bass и dubstep музика.

Наред с вече традиционните събития като косплей шоу (конкурс и ревю на ръчно изработени костюми от аниме, манга или видео игри), АМВ конкурс (конкурс за монтаж на аниме клипове и музика), арт конкурс и изложба, впечатляващи гейм ивенти, организаторите са запланували и няколко нови и свежи попълнения. Сред тях са два напълно нови конкурса – за авторска манга и за фенфик (оригинален разказ по мотиви от аниме/манга).

Анивечър 2010 отново ще ни очарова с хост клуб и мейд кафе (тази година: къща на гейшите, в която можете да побъбрите с някоя гейша на по чаша чай), както и с алея на талантите, но с леко променен вариант спрямо миналогодишното издание на фестивала. Както винаги неделима част от програмата са разнообразните лекции, демонстрации и работилнички, в голяма част от които тази година са ангажирани японските доброволци в България от организацията J-CAT.

Гостите могат още да очакват: комикси от цял свят, томболи, награди, роботи, кътче за забавления и отмора, възможност да се облекат и снимат в японски дрехи и много много други!

Анивенчър 2010 започва на трети септември от 19 часа с официално окриване, на което освен всичко друго подготвено ни от организаторите, културният аташе на Япония в България госпожица Ая Отаки ще отправи обръщение към гостите на фестивала. В рамките на следващите два дни (четвърти и пети септември), на територията на парти център 4 км в столицата, феновете на аниме, манга и японска култура в България, а и не само те, ще имат възможност да се насладят на целя плеяда от събития.

Цените на билетите варират от 6 лв. за една музикална вечер до 16 лв. за два фестивални дни и две музикални вечери.

Повече информация за фестивала можете да намерите на уебсайта на събитието: http://aniventure.net.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.