Хижа на годината 2016: етап първи приключи

0
 

Сподели

Shares

Първият етап от конкурса „Хижа на годината 2016“ приключи. Точно 607 планинари се включиха в него, като дадоха своите предложения за до три хижи, достойни да получат призванието.

Сред хижите, събрали най-много гласове, са
хижа “Мазалат” – 108 предложения
хижа “Рай” – 97 предложения
хижа “Амбарица” – 93 предложения
хижа “Ехо” – 89 предложения
хижа “Мургана” – 75 предложения

Останалите в топ 10 са хижите „Козя стена“, “Тъжа”, “Иван Вазов”, “Яворов” и заслон “Тевно езеро”.

Вижте пълното разпределение на гласовете тук.

Хижа Мазалат
Хижа Мазалат

На случаен принцип чрез жребий от всички дали своите предложения за хижи беше изтеглен и участникът, който спечели наградата – един ваучер на стойност 150 лева за раница Deuter от магазини Стената. Това е гласът, регистриран под номер 65 на 18 април 2016 г. с имейл PROLET_STOEVA@ABV.BG с предложения за хижите Ехо, Бенковски и Вежен.

Не забравяйте, че това беше едва първата част от конкурса. На 2 юли стартира вторият етап, който продължава до 2 октомври 2016 г. Във втория етап всеки може да оцени хижите (една, две или дори всичките), като им даде оценки по шестобалната система (2 – слабо, 6 – отлично) по следните критерии:
– гледки и близки забележителности
– инфраструктура, условия за настаняване и поддръжка
– храна и напитки
– отношение на хижарите
– цени
Хижата (или заслонът), събрала най-висока средноаритметична оценка от всички гласове и по всички критерии, ще се окичи със званието „Хижа на годината“ за 2016 г.

Коя е „Хижа на годината 2016“ и колко са гласували за нея, ще разберем по време на 12-ото издание на фестивала „Дни на предизвикателствата“.

Хижа на годината 2016

Конкурсът Хижа на годината се провежда за втора поредна година по инициатива на планинарския портал planinar.org и списанието за екстремни спортове, свободно време и алтернативен начин на живот 360°.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.