ПОздрави! За рамките, които ни освободиха

0
 

Сподели

Shares

"ПОздрави с колело!"

Продължаваме да се поздравяваме за доброто решение да бъдем велосипедисти, защото това значи повече здраве и физическа сила, по-чиста околна среда, по-приятно обкръжение и следователно – много по-приятно настроение.

След веселата ни среща в софийския парк “Възраждане” миналия уикенд, когато се събрахме с още над 60 колоездачи, за да поставим официалното начало на кампанията ПОздрави с колело!, изглежда вече не е необходимо да напомняме, че в знак на солидарност и човещина е готино да се поздравяваме, когато се видим.

Да, вярваме че дружелюбните отношения между хората в обществото водят до качествени социални промени и действаме чрез личен пример.

"ПОздрави с колело!"

Другото, в което вярваме, са професионалните съвети на механиците от сервизите на Scott България. Намираме ги в София на улица “Козяк” 14 и на булевард “България” 81-Б, за да ни научат на някои трикове. Васил Георгиев казва, че първият въпрос, който би задал на приятел преди да му препоръча колело, е: “Къде ще го кара? В зависимост от стила на каране, но и от ръста, ще разберем размерите на рамката и каплите, които са нужни.”

"ПОздрави с колело!"

За да сме още по-прецизни в препоръките, с Боби Радев правим и бърза селекция на оптималните варианти, които да изберем за планинско колоездене: “За даунхил – Scott Gambler, за фрийрайд – Scott Voltage, за ендуро – Scott Genius LT, за all mountain Scott Genius и crosscountry – Scott Spark или Scott Scale. В графата “кроскънтри” се слага и Scott Scale, а до някаква степен и Scott Aspect, но с уговорката, че този модел навлиза и в границите на любителското, градско каране в парка.”

Добавяме също, че конкретно каплите е хубаво да са 29 цола за хора, по-високи от 182 сантиметра, за останалите – 27.5”.

"ПОздрави с колело!"

Другите детайли около избора на рамката, размера, челния ѝ ъгъл и височината на средното движение са персонални и подлежат на лично обсъждане. За да направите информиран избор, е важно да знаете също, че Scott са пионери в производството на карбонови рамки и лидери в иновациите и в дизайна на велосипеди, които подчертано не разчитат на преки пътища до целта. Тъкмо обратното – не си позволяват компромиси и добавят възможности постоянно, във всеки аспект. Затова отбелязваме още, че изборът на марката от една страна е проява на отличен вкус, а от друга – на практичен. Освен красиви, всички велосипеди Scott (без моделите за спускане и фрийрайд), са с петгодишна гаранция. И, обърнете внимание, че тя е неограничена – т.е. покрива и състезателно каране.

"ПОздрави с колело!"

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.