Новини от щаба на FLUGTAG

0


Дата на събитието: 02.07.2016

Сподели

Shares
Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull

Red Bull и щурите безмоторни летателни апарати на изобретателите в първото за България шоу FLUGTAG, ще ни очакват тази събота (2.юли) на Пристанище Варна.

Голямата подготовка за съботния ден в в разгара си, подобно на знойното лятно време. Всички вече сме „стиснали палци” с надежда за полъх, който да помогне на дръзките пилоти от 40-те отбора да задържат крилатите си изобретения колкото се може по-дълго във въздуха.

Изложбата на чудатите летателни апарати се открива в 10:00 сутринта и е разположена точно зад рампата за скокове. Съветваме ви да я разгледате, докато е в пълния си блясък, защото полетите от рампата, висока цели 6,5 метра, водят стремглаво към недрата на Черно море.

red bull flugtag
Снимка: Red Bull

В 11:30 е летящият старт на дългоочакваното шоу. Водещи на събитието, изпитващо идеите на щурите гении, ще бъдат Димитър Рачков, Ненчо Балабанов и Алекс Раева. Веднага след откриването започват изпълненията – собственото шоу от всеки отбор, така че да впечатли публиката и журито за най-високата оценка – 10.

Освен невиждани до сега безмоторни машини очаквайте и високоскоростни изтребители в авиошоу от пилотите на Flying Bulls, Чехия. В следобедните часове пък, над главите ни ще се развихри акробатичното крило на парапланериста Веселин Овчаров.

Посетителите ще имат достъп до зони за напитки и храна, а от Red Bull ще раздават карти и знаменца за подкрепа на отборите.

red bull flugtag
Снимка: Red Bull

Ето и пълната програма на събитието:

10:30 – Вижте ги, докато са цели;
11:30 – Летящ старт;
11:45 – Първи опити за летене;
13:40 – Шоу с летящи самолети;
15:00 – Акробатично параглайдинг шоу с Веселин Овчаров;
16:30 – Награждаване;
17:00 – Музика на плажа;

Карта на Red Bull Flugtag, Варна
Карта на Red Bull Flugtag, Варна

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.