Лято 2016

 
0

Сподели

0Shares
0 0
фотограф: Мартин Раднев
фотограф: Мартин Раднев

Повярвай си!

Един безкраен, необятен свят спи в зародиш, очаквайки искрата, която ще го възпламени за живот. Една революция, породена не от хора с лозунги и избухливи коктейли, но заредени до пръсване с ентусиазъм, енергия и любов. Любов към живота и неутолима жажда, караща ги да търсят най-непокорното, най-неукротимото, най-необузданото – в света наоколо и вътре в себе си.

Най-значимите открития, преживявания, личностни трансформации, постижения са точно толкова плод на случайността, колкото всички невъзможни за подчиняване природни процеси. Стихиите, които обуздаваме и подчиняваме на себе си, или които ни изблъскват до дъното, карайки ни да осъзнаем незначимостта си. Силите, които ни карат да се справяме с нечовешки предизвикателства – или ни изправят очи в очи със страховете ни. Непознатите пространства, които ни носят най-незабравимите спомени, изживявания и срещи.

Хората, които променят света, нямат десетгодишен план. Много по-често това са хората тук и сега. Търсещи, опитващи, безоткзано. Още един път, малко по-различно, едно и също, докато се получи. По най-добрия начин. Да откриеш онова, което те кара да се чувстваш най-жив и пълноценен, да намериш израз на въображението. Да вложиш всичко от себе си. Да споделиш изживяването.

Хората, които променят света, не са свръхчовеци, далечни и нереални. Това сме аз и ти, ние и те, всички наоколо. Стъпка по стъпка, опит след опит, всяко едно дребно нещо е от значение. Повярвай си. Направи го. Онова, което все отлагаш, онова, от което те е страх, онова, в което почти не вярваш. Кой знае. На сутринта светът може би ще изглежда съвсем като преди. А може и да е избухнал в нови, нереални цветове. Или кой знае, просто ти да го виждаш различно. Важното е, че си опитал.

Лято 2016

АКЦЕНТИТЕ В БРОЯ:

Red Bull Flugtag – най-добрите безмоторни модели
Златица Aerobattle 2016
Kongur Air Fest 2016 – Ке ви чакаме догодина пак!
В преследване на вятъра с VW Tiguan
Експедиция SIX-A из шестте континента, започващи с А
Highline – линията “Само малко” край гара Бов
7х8000 – Боян Петров: “Жив си, когато не се отказваш”
10000 км с колело – рекордьорът Стефан Тодоров
Фрийстайл футбол с Енис Тодоров
Йога срещу не мога – йога практиките в спорта
Тренировъчен ден: катерачни треньори и техните шампиони
Името зад марката – кой стои зад етикета на популярните марки
История на парапланеризма в България
Витоша 100 – крачка по крачка 33 години Обиколка
Фотография: Михаил Заимов и светът под водата
Уиндсърф – извънземните в спорта и екстремно каране в Черно море
Скейт парковете у нас и кой стои зад по-добрите такива
Сърф за душата: три месеца по крайбрежието на Атлантическия океан
Дестинация Беласица, Петрич
Дзадзики крю по пътя: лонгборд бомбене, сърф и други истории от гръцктите пътища и плажове
Катерачният остров край Пелагония: боулдър и хайлайн край Прилеп, Македония

Лято 2016

АВТОРИТЕ В БРОЯ:

Венета Захариева-Нети
Когато решихме да включим в летния брой материал за уиндсърф, половината от нас в редакцията скочиха – “ама, стига с тоя пенсионерски спорт”. Другата половина бяха по-скоро – “пф, пенсионерски, ама друг път”. За да успокоим страстите, решихме да се обърнем към вещо лице – а кой по-вещ от лицето Венета Захариева, по-известна и като Нети. В реалния живот адвокат, в по-реалния търсач на екстремни преживявания, Нети е толкова запалена по уиндсърфа, и така се ентусиазира като й предложихме да представи състоянието и главните действащи лица в уиндсърфа днес, че честно, едва успя да се структурира достатъчно, че да сведе емоцията си до еди-колко знака на печатна страница.

Ники и Бианка
Ники и Бианка просто не ги свърта на едно място. Запалени са по сърф, лонгборд, ски, катерене… ама най-вече пътуване, май. Те са хората зад блога Wild Home Dreamers, който бавно пълнят с разкази и снимки от близки и далечни пътешествия, собствени филмчета с екстремни ски и всякакви сърф истории. Миналата година именно в блога им следихме пътуването им по Атлантическото крайбрежие, и много им завиждахме. Понеже обаче каченото в блога не ни беше достатъчно, ги накарахме за този брой да разкажат подробно – къде, какво и как точно. А ако и вие си мечтаете да оставите всичко и в края на лятото да натъпчете колата с къде-що дъска и други играчки и да се отправите на път към океана – е, не е толкова трудно.

Мартина Карагьозова
“Само малко” може и да е името на линията за хайлайн край гара Бов, която ни представя Мартина в този брой, но това съвсем не е достатъчно. Затова – още много повече от малко има и на страниците, на които ни запознава с условията за боулдър и хайлайн в Прилеп, Македония. В това няма нищо случайно, защото макар да се е образовала в сферата на комуникациите, Мартина е силно отдадена на спорта. Без да подбира – по думите й, всички спортни занимания я вдъхновяват, но най-много от живота си е отдала на сноуборда, а по-скорошните й увлечения включват спортно катерене и хайлайн. Това, съчетано с афинитета й към буквите, думите и останалите методи на себеизразяване, водят до повече от добри резултати и увлекателни истории, в което може да се убедите и сами на страниците на списанието.

Лято 2016

360° е най-качественото списание на българския пазар – само български авторски материали, качествена фотография и творчески дизайн, 130 грама хартия. От сезон Пролет 2016 цената на брой е 5,95 лв.

Търсете го в началото на всеки нов сезон, четири пъти в годината, в спортните магазини, книжарници, големите търговски центрове, разпространителската мрежа в цялата страна и всички обекти на ОМV, Lukoil, Eco и Shell, както и по репове и супермаркети в България. Или просто се абонирайте, толкова е лесно.

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.