Лято 2016

0
 

Сподели

Shares
фотограф: Мартин Раднев
фотограф: Мартин Раднев

Повярвай си!

Един безкраен, необятен свят спи в зародиш, очаквайки искрата, която ще го възпламени за живот. Една революция, породена не от хора с лозунги и избухливи коктейли, но заредени до пръсване с ентусиазъм, енергия и любов. Любов към живота и неутолима жажда, караща ги да търсят най-непокорното, най-неукротимото, най-необузданото – в света наоколо и вътре в себе си.

Най-значимите открития, преживявания, личностни трансформации, постижения са точно толкова плод на случайността, колкото всички невъзможни за подчиняване природни процеси. Стихиите, които обуздаваме и подчиняваме на себе си, или които ни изблъскват до дъното, карайки ни да осъзнаем незначимостта си. Силите, които ни карат да се справяме с нечовешки предизвикателства – или ни изправят очи в очи със страховете ни. Непознатите пространства, които ни носят най-незабравимите спомени, изживявания и срещи.

Хората, които променят света, нямат десетгодишен план. Много по-често това са хората тук и сега. Търсещи, опитващи, безоткзано. Още един път, малко по-различно, едно и също, докато се получи. По най-добрия начин. Да откриеш онова, което те кара да се чувстваш най-жив и пълноценен, да намериш израз на въображението. Да вложиш всичко от себе си. Да споделиш изживяването.

Хората, които променят света, не са свръхчовеци, далечни и нереални. Това сме аз и ти, ние и те, всички наоколо. Стъпка по стъпка, опит след опит, всяко едно дребно нещо е от значение. Повярвай си. Направи го. Онова, което все отлагаш, онова, от което те е страх, онова, в което почти не вярваш. Кой знае. На сутринта светът може би ще изглежда съвсем като преди. А може и да е избухнал в нови, нереални цветове. Или кой знае, просто ти да го виждаш различно. Важното е, че си опитал.

Лято 2016

АКЦЕНТИТЕ В БРОЯ:

Red Bull Flugtag – най-добрите безмоторни модели
Златица Aerobattle 2016
Kongur Air Fest 2016 – Ке ви чакаме догодина пак!
В преследване на вятъра с VW Tiguan
Експедиция SIX-A из шестте континента, започващи с А
Highline – линията „Само малко“ край гара Бов
7х8000 – Боян Петров: „Жив си, когато не се отказваш“
10000 км с колело – рекордьорът Стефан Тодоров
Фрийстайл футбол с Енис Тодоров
Йога срещу не мога – йога практиките в спорта
Тренировъчен ден: катерачни треньори и техните шампиони
Името зад марката – кой стои зад етикета на популярните марки
История на парапланеризма в България
Витоша 100 – крачка по крачка 33 години Обиколка
Фотография: Михаил Заимов и светът под водата
Уиндсърф – извънземните в спорта и екстремно каране в Черно море
Скейт парковете у нас и кой стои зад по-добрите такива
Сърф за душата: три месеца по крайбрежието на Атлантическия океан
Дестинация Беласица, Петрич
Дзадзики крю по пътя: лонгборд бомбене, сърф и други истории от гръцктите пътища и плажове
Катерачният остров край Пелагония: боулдър и хайлайн край Прилеп, Македония

Лято 2016

АВТОРИТЕ В БРОЯ:

Венета Захариева-Нети
Когато решихме да включим в летния брой материал за уиндсърф, половината от нас в редакцията скочиха – “ама, стига с тоя пенсионерски спорт”. Другата половина бяха по-скоро – “пф, пенсионерски, ама друг път”. За да успокоим страстите, решихме да се обърнем към вещо лице – а кой по-вещ от лицето Венета Захариева, по-известна и като Нети. В реалния живот адвокат, в по-реалния търсач на екстремни преживявания, Нети е толкова запалена по уиндсърфа, и така се ентусиазира като й предложихме да представи състоянието и главните действащи лица в уиндсърфа днес, че честно, едва успя да се структурира достатъчно, че да сведе емоцията си до еди-колко знака на печатна страница.

Ники и Бианка
Ники и Бианка просто не ги свърта на едно място. Запалени са по сърф, лонгборд, ски, катерене… ама най-вече пътуване, май. Те са хората зад блога Wild Home Dreamers, който бавно пълнят с разкази и снимки от близки и далечни пътешествия, собствени филмчета с екстремни ски и всякакви сърф истории. Миналата година именно в блога им следихме пътуването им по Атлантическото крайбрежие, и много им завиждахме. Понеже обаче каченото в блога не ни беше достатъчно, ги накарахме за този брой да разкажат подробно – къде, какво и как точно. А ако и вие си мечтаете да оставите всичко и в края на лятото да натъпчете колата с къде-що дъска и други играчки и да се отправите на път към океана – е, не е толкова трудно.

Мартина Карагьозова
“Само малко” може и да е името на линията за хайлайн край гара Бов, която ни представя Мартина в този брой, но това съвсем не е достатъчно. Затова – още много повече от малко има и на страниците, на които ни запознава с условията за боулдър и хайлайн в Прилеп, Македония. В това няма нищо случайно, защото макар да се е образовала в сферата на комуникациите, Мартина е силно отдадена на спорта. Без да подбира – по думите й, всички спортни занимания я вдъхновяват, но най-много от живота си е отдала на сноуборда, а по-скорошните й увлечения включват спортно катерене и хайлайн. Това, съчетано с афинитета й към буквите, думите и останалите методи на себеизразяване, водят до повече от добри резултати и увлекателни истории, в което може да се убедите и сами на страниците на списанието.

Лято 2016

360° е най-качественото списание на българския пазар – само български авторски материали, качествена фотография и творчески дизайн, 130 грама хартия.

                                                    КУПИ ТУК

Разгледайте още актуални продукти в  онлайн магазина на списанието. 

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Лято 2016

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.