Пампорово Байк Фест 2016: Резултатите

0
 

Сподели

Shares

Това е второто издание на фестивала, което постави и началото на летния туристически сезон в курорта с над 220 участници от България, Македония, Гърция, Румъния, Франция, САЩ, Великобритания и със специалното включване на дъртджъмп-легендата Блейк Самсон.

Blake Samson by Yana Stanceva / astrographers
Блейк Самсон
сн. Яна Станчева / Аctiongraphers

Състезания по форкрос, кроскънтри и даунхил, скокове върху въздушна възглавница, безплатен лифт и кино-премиера са само малка част от удоволствията, осигурени от организаторите от Concept Creative. Останалите са чист адреналин, силни емоции и здраво каране по трудните и технични трасета на Велопарк Пампорово.

Състезанията събраха рекорден брой участници в различни дисциплини на планинското колоездене и се спускаме бързо към класирането:

При мъжете елит номер едно е Тодор Ангелов, при дамите – Анелия Карагьозян. Във форкроса след оспорвана надпревара финалната линия първи пресече Никола Христов от „Райдърс Юнайтед“, следван от Йоанис Йоано, Димитър Мънев и Андриотис Константинос.

Най-бързите при децата са Димитър Мазнейков в категорията от 10 до 12 години, Йордан Анчев – между 13 и 14 години и Григор Вълчанов в групата на 15-16-годишните.

Pamporovo Bike Fest 2016
Pamporovo Bike Fest 2016
сн. Тодор Тодоров / Wide Open

На старта по спускане рекордният брой от 150 състезатели са разделени в няколко отделни категории, от които при юношите се открояват Валентин Иванов от отбора на LFF, Благоевград с време 2:48.29.
В категорията на мъжете над 30 години най-бърз е Димитър Гайдов (2:50.28), а при дамите Ани Томева е първа с време 3:31.97.

Pamporovo Bike Fest 2016
Pamporovo Bike Fest 2016
сн: Тодор Тодоров / Wide Open

В най-оспорваната категория на мъжете Стивиан Гатев от отбора на „Байк Хаус“ успя да ни спре часовниците на 2:30.77 и е на първото място с над три секунди преднина. След него са Йоан Нейчев от RAM Bikes с време 2:34.40 и Росен Ковачев от „Гравити“.


30 километра специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност вече са на разположение всеки ден до средата на септември. Следващото голямо събитие, което очакваме да се състои тук, е Държавният шампионат по спускане и форкрос на 22-24 юли.

Повече информация има на www.pamporovo.bike и www.pamporovo.me

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.