ПОздрави! Пази се

0
 

Сподели

Shares

Нашите вериги ни освободиха!

SCOTT_first vision_Green Way_13383532_10153728515048391_270184777_o

По случай една от последните инициативи за развитие на колоезденето в страната ПОздрави с колело! Scott България препоръчват да защитим ценностите си и да се концентрираме върху сигурността.

Като колоездачи ние сме внимателни не само към околната среда и всичко живо. Грижа ни е за хармоничните отношения в обществото и подкрепяме положителните социални промени, но сме реалисти и предпочитаме да се предпазваме от груби, безпринципни действия. Как? Чрез заключване. Плюс няколко превантивни мерки:

Маркираме велосипеда – лепенки, инициали, надписи с маркер – всяко творчество е добре дошло, защото никой не иска да задигне лесноразпознаваемо колело и да инвестира време и усилия за заличаване на идентичността му.

Паркираме колелото на добре осветени места с оживен пешеходен трафик и по възможност близо до обекти с видеонаблюдение.

Scott_lock

Уверяваме се, че ще го завържем за достатъчно солиден предмет, който не може да бъде срязан и/или вдигнат. По думите на продуктовия мениджър на едни от най-надеждните системи за заключване Kryptonite Дон Уорън “колелото е толкова добре защитено, колкото онова, за което е заключено”.

Scott_lock

Важно е да завържем рамката и двете гуми, настояват механиците, дори и да трябва да разглобим предното колело – това е най-сигурният метод.

Помним, че колелото е за каране и независимо от вида на заключването, катинарите само ни дават време. Останалото е движение, да се поздравяваме, да се срещаме и да не оставаме задълго под ключ.

Scott_lock

ПОздрави с колело! е кауза на Scott България, списание 360º,mtb-bg.com и Green Way.
Официалното начало на кампанията е на 25 юни в парк “Възраждане”, София.

Scott_lock
Scott_lock

Ако все пак имате някакви колебания относно състоянието на велосипеда си и най-адекватния начин да го предпазвате, моля, заповядайте в сервизите на Scott България в София на улица “Козяк” 14 и на булевард “България” 81 Б. Механиците на място са готови да разсеят съмненията съвсем професионално и да прегледат колелото напълно безплатно.

Още полезна информация има на scott.bg и на www.facebook.com/Scott.Bulgaria

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.