Shazam за растения

0
 

Сподели

Shares

Скитате си из гората, загубени, гладни и жадни и точно когато сте на ръба на отчаянието се натъквате на привлекателно растение, наподобяващо досущ онова, което сте видели, че един оцеляващ в дивото човек по телевизията е изял, за да се спаси от неволите на съдбата.

Естествено не сте глупави и не посягате веднага към „употреба” на растението. Как обаче да разпознаете точно какво е и дали е безопасно?

Shazam за растения
Снимка: collective-evolution

PlantNet е приложение за смарт устройства, което работи точно като Shazam, който ни помага да намерим музиката, която звучи от колоните в любимия ни бар, само че търси и намира растения и ни показва полезна информация относно тях.

За да разберете на какво сте се натъкнали сред природата, е необходимо само да заснемете растението с телефона си.

Приложението все още се развива и до момента в базата данни има информация за около 4100 вида флора. Колкото повече снимки биват качвани обаче, с идеята да се открие кое е растението, толкова по-голям става списъкът на разпознаваемите, защото учени от четири френски организации работят за усъвършенстване на приложението и до момента.

Освен обаче да ни помага, когато искаме да разпознаем определен представител на флората, приложението има за цел да накара повече хора да излязат навън сред природата, като им даде повод да полюбопитстват какво ги заобикаля.

Shazam for Plants
Снимка: collective-evolution

ВИЖ ОЩЕ: Приложение за връзка с ПСС

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.