360° уикенд прогноза: 18 – 19 юни

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 18-19 юни

Времето в събота ще започне с ясна и слънчева сутрин. Малко облаци, които към обяд ще започнат да намаляват, се очакват само над Североизточна България. Вятърът при земята ще бъде слаб от юг-югозапад в Западна България и от югоизток в Източна България (3-5 м/с).

Над 1300-1800 м надморска височина ще бъде по-ветровито, очакваният вятър ще бъде силен и неподходящ за спорт. Над 2000 м скоростта на вятъра ще бъде 10-12 м/с около обяд, а следобед ще се усили до 15-18 м/с.

Този уикенд предстои да се проведе Обиколката на Витоша 100 км, по време на която ще бъде почти сухо, с вероятност за кратки валежи след 15-16 часа и топло.

В събота над цялата страна ще бъде много топло с минимални температури около 19-22 градуса (сутринта) и максимални 34-36 градуса. Единствено по морето ще бъде малко по-прохладно – около 27-30 градуса и ще има добре изразен бриз със скорост 7-9 м/с. Вълнението ще бъде слабо – 0,2-0,4 м.

Купеста облачност се очаква в Западна България след 12-13 часа, а над Родопите и Източна Рила са възможни кратки превалявания. След 16 часа ще се образуват условия за кратки валежи в района на Витоша и Западна Стара планина.

В неделя температурите ще бъдат с един до два градуса по-ниски. Сутринта в Северна България ще има ниски облаци и слаби валежи около р. Дунав. Ще премине слабо изразен студен фронт, който ще засегне по-значително именно тази част от страната.

Вятърът във височина ще отслабва, но в планините ще има по-значителна облачност и следобед са възможни превалявания на повече места, в сравнение със събота. По-значителните валежи обаче, се очакват вечерта.

По Черноморието остава слънчево, с бризов вятър и слабо вълнение.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.