ПОздрави! Остани добре

0
 

Сподели

Shares

ПОздрави с колело! Кампанията на Scott Bulgaria за развитие на колоезденето в страната е чудесен повод да отбележим две ключови посоки за движение.

Scott_POzdravi_part ii
снимка: Scott

От една страна да си напомним, че е много хубаво да се поздравяваме, когато се срещнем като цивилизовани, уважаващи себе си велосипедисти. Лесно е – става чрез вдигане на ръка, или кимване, а идеята зад жеста е да покажем повече толерантност и солидарност на пътя.

Scott_POzdravi_part ii
снимка: Scott

От друга страна е втората тема, която е продължение на първата и е свързана с грижата за сигурността, независимо коя посока на движение избираме.
И така, каската е първото и задължително условие за каране, без значение от маршрута. В града за велосипедистите, знаем, е препоръчително да използваме по-широките пътища и улиците с по-бавно движение, но нищо не ни освобождава от отговорността за здравето на собствените ни глави. Това значи едно – да сме с каски.

Scott_POzdravi_part ii
снимка: Scott

Също така спазваме правилата за движение по пътищата и внимаваме да се държим стабилно и предвидимо в трафика – вместо да криволичим по платното със странни маневри, караме внимателно и сигнализираме какви са намеренията ни занапред. Знаците с ръка са не само изискване на закона, но и етично отношение спрямо шофьорите, пешеходците и личната ни безопасност.

Scott_POzdravi_part ii
снимка: Scott

Чрез светлоотразителни елементи в облеклото,

Scott_POzdravi_part ii
снимка: Scott

ярките цветове на екипировката,

Scott_POzdravi_part ii
подходящият звънец,

Scott_POzdravi_part ii
фар и

Scott_POzdravi_part ii
INFINI LAVA I-260W/R – зареждат се с USB и осигуряват оптимално представяне

стоп се грижим да ни забелязват не само, защото така намаляваме вероятността да ни блъснат, но и защото сме отличен личен пример за здравословен и екологичен начин на живот, а това винаги е добре да се вижда…
И е още един повод да се поздравим, когато се срещнем, разбира се.

Scott_POzdravi_part ii

До скоро виждане в парк “Възраждане”, София на 25 юни, когато ще поставим официалното начало на каузата ПОздрави с колело! заедно с mtb-bg.com и Green Way в рамките на градския куест “Обичам София и спорта”.

Още информация има на страницата на Scott Bulgaria.
За надеждна екипировка, безплатен преглед на колелото, компетентен съвет и дружелюбно отношение разчитаме също на scott.bg, сервизите и магазините на марката в София на ул. „Козяк“ 14 (до Американското посолство) и на бул. „България“ 81Б

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.