Кои FLUGTAG отбори сa фаворити на публиката

0
 

Сподели

Shares
Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull

Екипите на щурите гении вече са събрани, ясно е кои са смелчаците, които безстрашно ще седнат в пилотската „кабина”, всеки един съотборник от екипажите знае точно какво не трябва да прави и съвсем скоро шумно ще бъдат разкрити 43 строго пазени тайни за това как да направиш апарат, който лети и то без помощта на абсолютно никакъв мотор.

Първите скици, които разкриват как се дават крилаа на каракачанска овчарка, змей, светкавица или барбекю вече могат да бъдат разгледани в секретното хранилище за ексцентрични хвърчащи идеи, достъп до което имат само кликналите върху линка.

Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull

Сред крилатите създания, сътворени с идеята да прелетят от Варна (след като стартират от Пристанището на 2-ри юли) чак до Бургас, за да разбият на пух и прах световния рекорд за най-дълъг прелет по време на FLUGTAG – 78.64 м и да донесат световна слава на гениалната си отборна мисъл, са и прототипите на трите отбора, които събраха най-много гласове от публиката:

1. Хвърковата чета – 823 гласа
2. Фтиченцата – 810 гласа
3. Bar-B-Que Squad – 516 гласа

Те ще получат уникално видеозаснемане от Red Bull, с което ще представят отборите си, ще разкрият още няколко от строго пазените тайни на изкуството да летиш и ще развенчаят окончателно митовете, че природата е създала хората без умисъл за летене.

Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull

Очаквайте преди големия Ден за летене – интервюта и любопитна информация относно създаването на безмоторен летателен апарат от самите екипи, които успяха да привлекат най-силно вниманието на феновете с блестящите си идеи и вдъхновяващи описания на проектите си.

Освен трите отбора – любимци на публиката до този момент обаче, в тайните отделения на зоната за прототипи на безмоторни летателни машини се пазят и идеите на още 40 екипа, които ще осъществят мечтите си за летене след по-малко от месец във Варна.

Фантазията им в момента работи върху изработването на истинските летящи паяжини, смело слонче (което, естествено, лети с ушите си), дракони, риби и какви ли още не крилати същества. Някъде сред екипите дори се е прокраднал прототип, вдъхновен от зъл гений и мощна творческа мисъл, който ще се опита да използва силата, за да полети.
Всички тайни на летенето ще бъдат разкрити на 2-ри юли на пристанището във Варна, където за първи път в България ще се проведе най-идейното шоу на Red Bull – FLUGTAG!

Red Bull Flugtag
Снимка: Red Bull

Запознайте се с отборите, които ще атакуват въздушното пространство над Черно море и им ударете едно крилце, докато изработват апаратите си – разпространете идеите им, за да ги уверите, че без тях историята на летателните чудеса нямаше да бъде същата, поканете приятелите си на вълнуващ уикенд във Варна и станете част от най-зрелищното събитие за това лято.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.