Пъстри, красиви

0
 

Сподели

Shares

Три шарени причини да отидете на „Фестивал на цветовете“

Holy_Festival of Colours

Третото поредно издание на фестивала ще се състои на 2 юли в София.

Идеята за него е взаимствана от древна традиция, разпространена в Индия и Непал. Вдъхновени от местни легенди и провокирани от желанието да отбележат началото на новата година, хората по тези места отбелязват празника на цветовете през месец март. Това съвпада с началото на пролетта по техните земи, което заедно с желанието за промяна към по-добро, превръща събитието в начало на хубавото време.

За индийците празникът отбелязва символично и победата на доброто над злото, обединява хората от всички прослойки и възрасти, и празнува любовта, хармонията и разбирателството между тях.
В продължение на десет дни всяка година хората по тези места излизат на улиците, забравят за всекидневните си грижи и различия, и се замерят с цветни прахове и бои, за да отбележат радостта от живота и обичта помежду си.

Не е трудно да се предположи, че с толкова положителен и цветен заряд, фестивалът открива последователи по целия свят. Ако досега не сте присътвали, ето още три причини, заради които си струва да го посетите на местна почва в Sofia Ring Mall:

Повод е да сте навън и да се радвате на хубавото време, заобиколени от много цветове и емоции

Фестивал на цветовете

Фестивалът се провежда на открито всяка година от обед почти до полунощ. На всеки кръгъл час изпълнителите от сцената приканват всички заедно да хвърлят цветни прахове, наречени „гулал“ във въздуха като създават въздушна палитра, която ги обгръща.
Цветните мини експлозии са моментите, в които всички са едно, радват се, танцуват и запращат всяка негативна мисъл надалеч, така както вятърът понася цветния прашец във въздуха. Денят е пълен с музика и много танци, които в предстоящото издание ще са осигурени от хип-хоп и street dance-танцьорите от The Center и от фолклорната формация „Еремия“.

Повод е и да си направите татуировка с къна

Фестивал на цветовете

Рисуването с къна – „мехенди“, е древно изкуство на повече от 5 000 години, което се използва за пречистване, предпазване от зли сили и привличане на добра карма в нашия живот. Миксът от стилове и мотиви, които се изполват в рисуването с къна в наши дни го превърща в красива и нетрадиционна идея, която да използвате, за да разнообразите лятната си визия.

Както и в предишните години, така и сега една от най-добрите мехенди художнички в България Стела Христова-Сачи ще бъде на фестивала и ще ви даде възможност да се сдобиете с мечтания от вас боди арт.

Също така е повод да се раздвижите, да тествате издръжливостта и гъвкавостта си

Фестивал на цветовете

През тази година на терена на фестивала ви очаква и стена за катерене, осигурена от Funtopia. Всеки, който иска да разбере колко издръжливост, гъвкавост и съобразителност е способен да прояви, е добре дошъл да изпробва възможностите си в деня на фестивала.

Вижте последните емоции около събитието тук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.