Пампорово Байк Фест 2016

0


Дата на събитието: 23.06.2016

Сподели

Shares

Едно от най-големите байк събития се задава в календара в края на юни.

Между 23-и 26 юни редица колоездачни събития ще се погрижат за създаването на екстремна атмосфера на Пампорово Байк Фест.

Пампорово Байк Фест

Организаторите от Concept Creative обещават, че байк фестът ще бъде един дълъг уикенд, изпълнен с много адреналин, непредсказуеми надпревари и планински карания с добри приятели.

По време на фестивала ще бъде открит летния сезон в Пампорово. За първи път ще бъдат пуснати и трасетата, които съществуват и до момента, но които ще претърпят сериозни подобрения. Освен това ще бъде открито и едно изцяло ново трасе за „Family Downhil“, a любимото на мнозина трасе “The Flow” ще бъде представено след цялостна реновация.
Няколко състезания ще бъдат част от програмата на Пампорово Байк Фест – по даунхил колоездене, кроскънтри, форкрос и надпревара за деца.

Станалото традиция състезание Pamporovo Bike Cup ще се проведе за четвърти път именно по време на феста и тази година ще бъде втори кръг от Българските даунхил серии. Кроскънтри състезателите пък, ще могат да премерят сили по подобреното и доста предизвикателно трасе в състезанието Pamporovo XCO Cup, което тази година е част от Българските ХСО Серии като втори кръг. Надпреварата в дисциплината форкрос пък, със сигурност ще предизвика бурни емоции както сред състезателите, така и в публиката – трасето за Pamporovo 4X включва множество големи скокове с размери над 10 метра и е приемало състезания от най-висок ранг – Европейски шампионат през 2013 и финалния кръг на Световните 4X серии през 2014-a. Младите колоездачи на възраст между 12 и 16 години ще могат да участват в състезанието Kids Down The Hill, което ще се проведе за втори път в Пампорово, а за първа година ще бъде част от Българските детски серии.

Колоездачите, които искат да се запишат за някое от състезанията, могат да го направят като попълнят акредитационната форма тук.

Пампорово Байк Фест

Освен състезания обаче, Пампорово Байк Фест ще зарадва посетителите си и с кино вечер. Премиерата на дългоочакваният байк филм – Not 2 Bad, ще бъде излъчена в Пампорово много скоро след официалното излизане на лентата. Във вечерта за кино ще бъде направена и официалната премиера на официалното видео от BG Urban Series 2016.

Подобаващо за всеки един фест и този ще си има голямо и шумно парти с готина музика и танци до зори.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.