Технологии при платовете

0
 

Сподели

Shares

Лятото вече е тук и топлото време все по-упорито ни приканва да излезем навън и да се захванем с любимите си активности. Много важно е обаче, дори в най-големите горещини на летните месеци да оставаме сухи и охладени дори при интензивни спортни натоварвания.

Технологията FlashDry™ е създадена специално за това да контролира нивото на влагата в плата и да се грижи за нейното елиминиране максимално бързо. Тя „работи” като изтласква влагата на повърхността на плата, като по този начин я отвежда далече от кожата и ни запазва сухи и охладени по време на заниманията.

The North Face, FlashDry
Снимка: thenorthface

Материите, „заредени” с FlashDry™ са изключително подходящи за бягания, преходи и спорт в планината и екстремни занимания на открито. Технологията е представена в продуктите на The North Face като тениски, шорти и дори обувки.

Продукти на The North Face с FlashDry в магазините на Strim-Co. Отляво надясно: BET THAN NAKED, VOLTAGE SHORT, BTN LONG
Продукти на The North Face с FlashDry в магазините на Strim-Co. Отляво надясно: BET THAN NAKED, VOLTAGE SHORT, BTN LONG

Освен това влагоотвеждащите платове с технологията FlashDry™ са с много висока дишаемост, което спомага за запазването на пълния ни комфорт докато спортуваме. Памучните материи, оборудвани с технологията пък, запазват всичките си преимущества като към тях се добавя и повишения влага контрол – дрехите остават сухи за много по-дълго време в сравнение с онези, които не разполагат с иновацията.

Strim-Co, FlashDry
Тениските на The North Face с FlashDry, в магазините на Strim-Co. Отляво надясно: VOLTAGE TEE, REACTOR, BET THAN NAKED

Специално съобразена с натоварванията по време на изпълнение на екстремни спортове е подобрената версия на технологията – FlashDry-XD™. XD означава „екстремна издръжливост” и е добавената стойност към иновацията при платовете, която отговаря за това материите да бъдат максимално издръжливи на износване и повреда дори когато ги поставяме в екстремни условия (заедно със себе си).

Strim-Co, FlashDry
Шорти (дамски и мъжки) и поли от The North Face с FlashDry в магазините на Strim-Co. Отляво надясно: BET THN NKD SHT 5, ALTERTUDE SHORT, BTN LONG HAUL SKT

Технологията присъства в изобразените продукти на марката The North Face, които можем да намерим в магазините на Strim-Co и в онлайн магазина.

За да се чувстваме добре през цялото време докато сме навън обаче, е важно да можем да разчитаме и на екипировка, която би ни предпазила и при по-неблагоприятни условия. За дните, в които внезапно ни изненада студения вятър (или напълно съзнателно сме нахлули при него) специално е създадена технологията WindWall™.

The North Face, Windwall
Снимка: thenorthface

Материите WindWall™ са проектирани така, че да не допускат студеният вятър да „пробива” през тях, като в същото време обаче са с висока дишаемост и осигуряват комфорт без прегряване.

Те имат няколко разработки, които се прилагат при различни видове екипировка в зависимост от това за какъв спорт е тя, каква е текстурата и теглото. Така, в зависимост от предназначението на продукта, той осигурява максимално добро представяне в условията, за които е предназначен и се грижи за удобството на спортуващия.

Конкретни материи и модели, използващи технологията WindWall™, са проектирани за стопроцентова защита от вятъра, докато други осигуряват много висока ветроустойчивост в зависимост от предназначението.

Strim-Co, Windwall

Сто процента защитаващи от студен вятър са продуктите на The North Face, използващи материи, оборудвани с WindWall™ soft shell. Това са дрехите предоставящи най-голяма защита дори в по-студени условия. Освен, че предпазват от вятър обаче, те са и водоотблъскващи и с много висока дишаемост, което ги прави подходящи за използване в студени условия, когато натоварването от активността е голямо.

„Стената срещу вятър” присъства в изобразените модели панталони за катерене на The North Face – Corona Climb Pant, които можем да открием в магазините на Strim-co и в онлайн магазина.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.