Дунав Ултра III: River Monsters

0


Дата на събитието: 20.08.2016

Сподели

Shares

Чудовищно предизвикателство предстои да бъде изпълнено тази година по северната граница на страната ни. Петима атлети ще „атакуват” 682-километровия маршрут от с. Куделин, Видинско до Дуранкулак на Черно море с колела и бягайки. Имат 48 часа, за да бъде успешна мисията им.

Дунав Ултра 3: “River Monsters”

Дунав Ултра 3

На 20-и август Борислав Йорданов , Илиян Лазаров, Филип Лхамсурен, Станислав Евгениев и Борис Бегъмов ще се впуснат в ултра предизвикателството, изпитващо физическата и психическата им издръжливост, за да опитат да изминат 682 км за 48 часа.

Миналата година ви разказахме за идеята и успеха на Борис Бегъмов и Петър Златков, които изминаха 682 километра върху колела само с една скорост за 44 часа, като част от проекта „Дунав Ултра 2: Гладни за скорост”.

Тази година, с увеличаването на броя на приключенците и целта, която следва да бъде преследвана, става още по-голяма.

За да завърши третото издание на Дунав Ултра с успех, атлетите ще трябва да започнат с бягане на маратонската дистанция от 42.195 км, след което да продължат с колоездене в следващите 640 км, а финалът при Дуранкулак трябва да бъде пресечен преди да изтекат 48 часа от началото на предизвикателството.

Дунав Ултра
Фотограф: Анастас Търпанов

Началото на Дунав Ултра 3: “River Monsters” ще бъде сложено на 20-и август и всеки, който желае да подкрепи участниците, може да го направи като проследи подготовката им и след това цялото изпитание на страницата на кампанията във фейсбук.

Освен завършването на 682 км с бягане и колоездене, Дунав Ултра 3 си поставя за цел и да очертае перспективата за развитие на велотуризъм в страната и в частност да популяризира дунавския регион. В подкрепа на тази идея ще бъде направен 45-минутен документален филм, посветен на региона по поречието на Дунав, който ще покаже подготовката, премеждията и най-интересните моменти по време на предстоящото изпитание.

Дунав Ултра 3
Снимка: Dunav Ultra

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.