Върховни забавления

0


Дата на събитието: 03.06.2016

Сподели

Shares

Прогнозата е за екстремни удоволствия от 3 юни на Kongur Air Fest.

Kоngur Air Fest
Kоngur Air Fest

При ясно време от връх Голям Конгур (1951 м н.в.) се виждат зашеметяващи панорамни гледки от Рила до Бяло море и от Пирин до Вардар.

От същата върховна локация между трети и пети юни ще има възможност за тандемни полети с парапланер. Това обаче, е само една минимална част от всички събития, които предстои да се случат през този период в природен парк Беласица, защото тук ще се проведе фестивал за екстремни спортове, отдих и култура на едно място – Kongur Air Fest.

Дори и да не сте любители на летенето, запазете си дните – освен тандемни полети, програмата включва най-разнообразни варианти за разтоварване плюс епично състезание по даунхил колоездене и дръзки изпълнения на зашеметяващи трикове с велосипеди.

Kоngur Air Fest
Kоngur Air Fest

На поляната пред хижа Беласица ще е разположен kicker с огромна въздушна възглавница, където ще се проведе състезание, а колоездачите ще изпълнят впечатляващи скокове. Наблизо е и едно от най-предизвикателните даунхил трасета с дължина около 2,5 км, денивелация на места до 400 м и с над 15 скока от различен характер – step-up, road gap, дропове, виражи…

На място ще се проведе и първият кръг от републиканския шампионат по екстремно спускане с велосипеди на Българските Колоездачни Серии. Очакват се над 150 състезатели основно от България, Гърция и Македония и общо над три хиляди гости.

Един от най-леките начини за активна почивка са туристическите разходки до местните природни забележителности – наблизо са Лешнишки водопад и Каменишки водопад.

Цялата програма и всички новини, свързани с фестивала, са тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.