Усукващото се колело

0
 

Сподели

Shares
Trocadero Fixie
Снимка: bttclub

Почти невъзможно е да не помните първия път, в който сте се качили върху колело.

Няма как да сте забравили първия момент, в който приятелите ви са ви пуснали (естествено, надолу по хълма), въпреки обещанието, че ще ви пазят; следващият миг, в който стъписани от ужас (или неосъзнаващи точно какво се случва), просто сте изпуснали педалите; третата секунда, когато в съзнанието ви е изплувала мисълта: „ей, аз наистина управлявам това нещо” и четвъртият миг, разтеглен във вечност, в който сте се сгромолясали на земята. И след това еуфорията, емоцията и желанието пак да се качите и да го „научите“ това колело. А после първите карания с тайфата, „който е последен, е магаре“ и олющените колене.

Искате ли пак? Да забравите как се кара колело, просто за да можете да се научите наново?

Няма нужда. Trocadero създадоха колело, което ще трябва да се научите да карате, дори да можете да препускате с „обикновен” велосипед.

Trocadero Fixie
Снимка: bikeitalia

Trocadero Fixie изглежда и се държи като нормално ретро колело, докато не задействате магията. Специално щифтче „отключва” колелото, когато бъде издърпано, което позволява на рамката да се усуква. По този начин задната гума започва да се изнася в страни самостоятелно от предната и двете се движат напълно неподравнени една спрямо друга. И ето, отново сме деца и отново ни е трудно да се задържим върху двете гуми.

Не знаем дали е практично да се придвижваме с подобно колело. Изглежда обаче супер забавно, каквото колоезденето всъщност трябва да бъде и каквато е причината да поискаме да се научим на караме велосипед.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.