360° уикенд прогноза: 28 – 29 май

0
 

Сподели

Shares

Дори когато работната седмица е кратка, хубавата почивка е задължителна. Дали времето ще бъде подходящо, за да си починем активно със спорт и разходки сред природата – четем в уикенд прогнозата.

Уикенд прогноза: 28-29.055

В събота максималните температури в Югозападна България ще бъдат до 27-28 градуса, а в останалата част от страната около 20-23 градуса. До обяд ще е слънчево, а следобед ще има гръмотевични бури в Източна България и над Стара планина.

Вятърът ще бъде слаб и от север, а в Източна България и в районите на Сливен и Твърдица ще е около 5-8 м/с и от северозапад. На 1500 м вятърът ще бъде от север-северозапад и със скорост 2-4 м/с. В Източна България обаче ще бъде по-силен – до 5-8 м/с.

В неделя вятърът в Южна България ще се преориентира от юг и постепенно ще започне да се затопля. Максималните температури ще бъдат около 27-29 градуса. Условия за краткотрайни валежи ще има над планините и в района на Добрич. В планините времето ще бъде идеално за спорт до обяд, а след това има вероятност за валежи, които обаче няма да са над големи райони.

Вятърът ще бъде слаб от югозапад-югоизток в Южна България, а на север от Стара планина ще бъде североизточен – 2-5 м/с. На 1500 м ветровете също ще са слаби освен в района на Кюстендил и Дупница, където ще духа югозападен вятър със скорост 4-7 м/с.

Количеството купеста и средна облачност в неделя ще е повече. По Черноморието няма да има значително вълнение, а вятърът ще бъде по силен в северната част. В неделя на север от Варна вятърът ще достига скорост от 6-8 м/с и ще има условия за повече валежи.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.