Първи „София Спорт Филм Фестивал“

0


Дата на събитието: 27.05.2016

Сподели

Shares
Парапланер
Снимка: evergreenparagliding

На 27-и май стартира първият в България международен „София Спорт Филм Фестивал”.

Фестивалът ще се проведе в рамките на три дни (от 27-и до 29 май) и ще започне с представянето на документалния филм „Палио” от 19:00 часа в кино „Люмиер”.

В програмата на спортния филмов фестивал са включени редица хитови заглавия, някои от които ще бъдат показани за първи път у нас. Дебютното издание на „София Спорт Филм Фест” ще предложи на зрителите интригуваща селекция ленти от света на спорта.

Вторият ден на фестивала (28 май) ще бъде посветен специално на екстремното кино. Тогава адреналинът от екстремните спортове и магията на киното се събират в едно, за да ни покажат света по нов и вълнуващ начин. Това е денят, в който ще видим и двата български филма в програмата на фестивала – „БГ фрийрън”, представен от Илко Илиев и „Да летиш отново” – филм на Весо Овчаров.

Освен това ще можем да видим и филмите “Storror Supertramps” (фрийрън), „Малкият червен автобус” и „Отвъд предела” (парапланеризъм).

Всички филми в програмата на „София Спорт Филм Фестивал” ще бъдат прожектирани в кино „Люмиер”. Билети могат да бъдат закупени на касите на НДК или пред салона в деня на прожекцията, а цените са 5 лв. за деца и ученици до 18 г. и 8 лв. за възрастни.

Официалното откриване започва в 18.00 ч. с посрещане на гостите и включва осем от вдъхновяващите плакати, част от фотоизложбата на списание 360° „Новите шампиони на България”.

София Спорт Филм Фест

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.